Tenis

Doktor Ivo u tri seta do drugog kola Roland Garrosa

Dario Dodić • nedjelja, 28.05.2017.
Doktor Ivo u tri seta do drugog kola Roland Garrosa
Foto: EPA

Ivo Karlović otvorio je nastupe hrvatskih tenisača u glavnom ždrijebu Roland Garrosa, Div sa Šalate u tri se seta obračunao s grčkim kvalifikantom Stefanosom Tsitsipasom...

Hrvatski tenisač Ivo Karlović bez većih se problema plasirao u drugo kolo zemljanog grand slama, Roland Garrosa. U prvom je kolu nakon nešto više od dva sata igre svladao 202. tenisača svijeta, grčkog kvalifikanta Stefanosa Tsitsipasa. 18-godišnjak je dobro igrao protiv Karlovića, čak mu je uspio jednom oduzeti servis, ali za više od toga Karlović je bio prejak.

Kako je počelo, činilo se da će meč završiti karlovićevski, nečijom pobjedom u tie-breakovima, no na kraju je samo prvi set završio u trinaestoj igri. Doduše, jednu je break-priliku u devetoj igri imao Karlović, no spasio se Tsitsipas. U tie-break je bolje ušao Grk, odmah dolazi do mini-breaka, ali Hrvat dvaput oduzima servis mladom Tsitsipasu i okreće tie-break u svoju korist.

Bio je to jedini tie-break u meču. U drugom su setu oba tenisača imala većih problema s držanjem servisa, opasno je u osmoj i posebno desetoj igri živio grčki tenisač, Doktor Ivo je imao i dvije set-lopte pri vodstvu 5:3, ali spasio je obje Grk. Mučio se i Karlović na svom servisu, tri je break-lopte spasio u devetoj igri. Set je riješen pri vodstvu Karlovića 6:5, dolazi Ivo do četvrte break i treće set-lopte i koristi je za 2-0 u setovima.

Bolje je treći set počeo za Hrvata, već u četvrtoj igri dolazi do breaka, ali ga Tsitsipas vraća tri gema kasnije. Karlović je pri vodstvu 5:4 dobio novu šansu, došao je do 15:40 i dvije meč-lopte, koristi prvu i u tri seta osigurava plasman u drugo kolo Roland Garrosa.

U drugom ga kolu čeka Argentinac Horacio Zeballos, inače 64. igrač svijeta. Jednom je dosad Karlović igrao protiv Zeballosa, bilo je to u siječnju ove godine na Australian Openu, slavio je Hrvat s 3-2 u setovima.

Roland Garros, 1. kolo:
Ivo Karlović (HRV, 23) - Stefanos Tsitsipas (GRČ, Q) 7:6(5), 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg29.05.2017. u 10:31
    Ivo majstore. Svaka pobijeda je zlata vrijedna.
    interreg