Košarka

Bamberg prvi izborio finale njemačkog prvenstva

Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2017.
Bamberg prvi izborio finale njemačkog prvenstva
Foto: EPA

Košarkaši Bamberga još su jednom pokazali svoju kvalitetu protiv Bayerna i kod kuće ga svladali rezultatom 76:67. S ukupnih 3-0 ušli su finale gdje čekaju boljeg iz dvoboja Ulma i Oldenburga...

Brose Bamberg i treću sezonu zaredom dolazi do finala nacionalnog prvenstva. Branitelj naslova, koji u prošlosezonskom doigravanju nije izgubio nijednu utakmicu, na domaćem je parketu svladao Bayern 76:67 i s ukupnih 3-0 prošao dalje. U finalu čeka boljeg iz dvoboja Oldenburga i Ulma, u kojem prvospomenuta momčad trenutno vodi s 2-1 u seriji.

Večeras su do pobjede došli nešto teže nego u ranijim utakmicama. Bayern se nije predavao, u želji da produži polufinalnu seriju. Držao se jako dobro tijekom cijelog susreta, ali je u konačnici posustao.

Ubačajem Vladimira Lučića došao je do dva poena prednosti (56:54) uoči početka posljednje četvrtine. Domaćin je pojačao obranu, tri minute nije primio koš i sa šest koševa u nizu se vratio u prednost. Dvije minute prije kraja Bamberg je imao dva koša viška (68:66), a kada je najviše trebalo počeo je pogađati trice. Nikos Zizis i Darius Miller donijeli su domaćinu nedostižnu prednost i prolazak u finale.

Domaćine je do pobjede predvodio Fabien Causeur sa 17 poena (3/5 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i sedam skokova, Nikos Zizis je dodao 14 koševa (2/4 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4). Leon Radošević ostao je bez poena (0/1 za dva), uz tri skoka, za 21 minutu na terenu.

Najbolji je kod Bayerna bio Vladimir Lučić s 19 koševa /3/3 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 7/7).

BBL, polufinale:
Bamberg - Bayern 76:67 (3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!