Tenis

Marin Čilić se lako obračunao s Ernestsom Gulbisom za drugo kolo Roland Garrosa

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.05.2017.
Marin Čilić se lako obračunao s Ernestsom Gulbisom za drugo kolo Roland Garrosa
Foto: EPA

Marin Čilić bez većih se problema obračunao s Latvijcem Ernestsom Gulbisom. Najbolji hrvatski reket slavio je u tri seta 6:3, 6:3, 6:3 i izborio drugo kolo u kojem će igrati protiv ruskog tenisača Konstantina Kravčuka...

Marin Čilić je u susret ušao kao osmi tenisač svijeta i kao takav opravdao očekivanja protiv Ernestsa Gulbisa. Latvijac nije u formi ove sezone, upisao je jednu pobjedu u cijeloj sezoni i ovo mu je bio prvi nastup u glavnom ždrijebu nekog turnira u 2017. godini.

Prvi je hrvatski reket uvjerljivo, s tri puta po 6:3, došao do lijepe pobjede što će mu zasigurno biti poticaj za nastavak drugog grand slama sezone. U cijelom meču nije dozvolio nijednu break priliku svom protivniku.

Iako se mučio na prvom servisu tijekom cijelog prvog seta (41%), Čilić je glatko dobivao svoje servis gemove. Iskoristio je svoju drugu break loptu za vodstvo 4:2 i mirno odservirao za osvajanje seta.

Sličan smo tenis gledali i u nastavku meča. Hrvatski je tenisač igrao sve opuštenije, bolje je pogađao prve servise, na kojima je izgubio tek jedan poen, i došao do novog seta. Iskoristio je pogreške latvijskog tenisača i dvije break prilike, iz isto toliko pokušaja, pretvorio u gemove.

Kao što je to bio slučaj i u prva dva seta, Čilić je u trećem pri vodstvu 3:2 napravio break i desetak minuta kasnije potvrdio prolazak u drugo kolo.

U drugom će kolu igrati protiv Rusa Konstantina Kravčuka koji je u tri seta bio bolji od Federica Delbonisa. Do sada su igrali tek jednom, daleke 2007. godine slavio je hrvatski predstavnik u drugom kolu ATP turnira u Moskvi.

Roland Garros, prvo kolo:
Marin Čilić (HRV, 7) - Ernests Gulbis (LAT) 6:3, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2017. u 18:29
    Ajde to je prošlo bez problema,vidjet cemo dalje.
    Obrisan korisnik
  • interreg29.05.2017. u 17:22
    Odlicno! Brza pobijeda: cuvanje snage..
    interreg