Košarka

Fenerbahče se lako obračunao s Darušafakom, solidan učinak Žižića

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.05.2017.
Fenerbahče se lako obračunao s Darušafakom, solidan učinak Žižića
Foto: EPA

Košarkaši Fenerbahčea poveli su u polufinalnoj seriji turskog prvenstva protiv Darušafake. U prvoj utakmici na domaćem parketu slavili su rezultatom 94:72...

Lakše od očekivanog Fenerbahče je na domaćem parketu svladao Darušafaku rezultatom 94:72 i poveo s 1-0 u polufinalnoj seriji. Gosti su se držali tek u prvom poluvremenu kada su u nekoliko navrata i vodili, ali serija prvaka Europe 12:0 krajem druge i početkom treće četvrtine prelomila je današnji dvoboj.

Domaćin je od samog početka želio potvrditi ulogu favorita, preuzevši kontrolu nad utakmicom. Ipak, Darušafaka koristi slabiju završnicu prve četvrtine i serijom 9:0 dolazi do prvog vodstva na utakmici (24:21) tricom Scottieja Wilbekina.

Parirali su gosti jako dobro Fenerbahčeu, sjajni Melih Mahmutoglu držao je domaćine u egalu s tri trice u kratkom vremenu. Za samo 15 minuta ubacili su ukupno devet. U posljednje četiri minute prvog poluvremena gosti su ostali bez poena što su domaćini iskoristili za seriju 12:0 i dolazak na dvoznamenkastu prednost (52:42).

Na svako primicanje Darušafake domaćin je imao spreman odgovor, u 27. minuti je došao do 15 koševa viška (67:52). U tim se trenucima igra gostiju potpuno raspala i do kraja utakmica nije pružala nikakve naznake oporavka.

Do pobjede ih je predvodio Melih Mahmutoglu sa 16 poena (2/2 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 3/3), po 12 koševa su ubacili Ekpe Udoh, James Nunnally i Nikola Kalinić.

Kod Darušafake su po 16 koševa ubacili Scottie Wilbekin i Will Clyburn. Ante Žižić je za 25 minuta na terenu ubacio osam poena (3/5 za dva, slobodna bacanja 2/3), uz šest skokova i jednu blokadu.

Super ligi, polufinale:
Fenerbahče - Darušafaka 94:72 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!