Nogomet

VIDEO: Treća uzastopna pobjeda za Igora Tudora, Galatasaray se izjednačio s Fenerom

Dario Dodić • ponedjeljak, 29.05.2017.
VIDEO: Treća uzastopna pobjeda za Igora Tudora, Galatasaray se izjednačio s Fenerom
Foto: Kristijan Komarica

Igor Tudor ubilježio je treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu na klupi Galatasaraya. Nakon Gaziantepspora i Osmanlispora Galata je svladao i Alanyaspor...

Igor Tudor nastavio je s pozitivnim rezultatima na klupi Galatasaraya, u gostima kod Alanyaspora njegova je momčad slavila s 3:2 i tako se bodovno poravnala s trećeplasiranim Fenerbahčeom.

U golovima bogatoj i prilično izjednačenoj utakmici Galatasaray je rano došao do prednosti, ali je posljednjih 15-ak minuta opasno živio, nakon što je Alanyaspor smanjio na 3:2. Ipak, domaći nogometaši nisu uspjeli treći put matirati Musleru.

Poveli su gosti već u 14. minuti. Sneijder je na rubu kaznenog prostora pronašao Brumu, krilni napadač Galatasaraya fintom se, je li učinjena namjerno ili ne zna samo on, rješava braniča Alanyaspora, okreće na drugu stranu i pogađa desni kut Yilmazovog gola.

Tri minute kasnije bilo je već 2:0 za Tudorovu momčad. Nakon što je prvi pokušaj gostiju obranio Yilmaz, lopta se odbija do Sinana Gümüsa, koji preciznim udarcem šalje loptu u domaću mrežu.

Brzo su uzvratili domaći nogometaši, na lijevoj je strani zaleđe izbjegao N'Sakala, zavrnuo loptu u šesnaesterac Galate, do Lovea, koji se okretom rješava jednog gostujućeg braniča i smanjuje na 1:2.

Lijepom akcijom u tri poteza Galatasaray je ponovno otišao na dva gola prednosti pet minuta kasnije. Norvežanin Martin Linnes, šalje povratnu loptu na Gümüsa koji je posprema pod gredu kraj nemoćnog Yilmaza.

Tračak nade domaćoj momčadi probudio je Love svojim drugim pogotkom. U 76. minuti sudac Meler pokazao je na bijelu točku nakon što je Love u kaznenom prostoru s metra napucao Ahmeta Calika u ruku. Nije se činilo kao potez za najstrožu kaznu, pokušao je Calik sakriti ruku iza leđa, ali Love neumoljivo pogađa donji desni kut za konačnih 3:2.

Još je jedno kolo do kraja turskog prvenstva, Galatasaray je već osigurao Europu iduće godine, sigurno je četvrti, a moguće je da sezonu završi na trećoj poziciji koju drži Fenerbahče. Obje momčadi imaju po 61 bod.


All Goals Turkey Süper Lig - 29.05... by diyan-delev

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!