Tenis

Aljaž Bedene izrazio želju ponovno nastupati za Sloveniju

Petar Jenjić • utorak, 30.05.2017.
Aljaž Bedene izrazio želju ponovno nastupati za Sloveniju
Foto: EPA

Slovenski tenisač s britanskom putovnicom Aljaž Bedene mogao bi ponovno nastupati za svoju matičnu zemlju, zbog želje za odlaskom na sljedeće Olimpijske igre. Naime, prema pravilima ITF-a ne može nastupati za Veliku Britaniju jer je već igrao za slovensku Davis Cup reprezentaciju...

Nakon što je prije dvije godine odlučio promijeniti slovensko državljanstvo u britansko, Aljaž Bedene bi se mogao vratiti nastupanju za svoju matičnu zemlju, barem ako je suditi prema Svjetskoj teniskoj organizaciji (ITF).

27-godišnji tenisač neće moći predstavljati Veliku Britaniju na sljedećim Olimpijskim igrama jer je igrao za slovensku Davis Cup reprezentaciju od 2010. do 2012. godine, prije nego je i službeno postao državljanin Ujedinjenog Kraljevstva 2015. godine.

"Trenutno predstavljam Veliku Britaniju, ali želim nastupiti na Olimpijskim igrama jer je to san svakog sportaša. Iskreno, ne znam što kažu pravila, nisam provjeravao", kazao je Bedene koji trenutno nastupa na Roland Garrosu. U prvom je kolu pobijedio Ryana Harrisona 6:4, 6:0, 3:6, 6:1, a sljedeći će mu protivnik biti Jiri Vesely.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg30.05.2017. u 15:05
    hmmm ne bi se cudio da i to moze da britanski drzavljanin smije nastupati za Sloveniju iako nema ama bas nikakve logike. Ali slicno je i sa Tomljanovic koja na GSovima igra za Australiju a na ostalim turnirima za Hrvatsku... Logika? Sta je to?
    interreg
  • Obrisan korisnik30.05.2017. u 13:24
    I ja bih želio nastupiti na Sinjskoj alki, al neću zato promijeniti dokument o mjestu rođenja u Sinju ili Cetinskoj krajini. Mnogi su bili u prilici promijenit državljanstvo zbog boljih uvjeta, neke poput Faka i razumijem, ali ovakve pizde poput Bedenea koji bi za vlastite ciljeve prostituirali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik