Košarka

Ulm slavio kod Oldenburga i izborio majstoricu

Petar Jenjić • utorak, 30.05.2017.
Ulm slavio kod Oldenburga i izborio majstoricu
Foto: Kristijan Komarica

Gledat ćemo majstoricu u polufinalu njemačkog košarkaškog prvenstva jer je momčad Ulma slavila u gostima kod Oldenburga rezultatom 74:62 i izjednačila seriju na 2-2...

Malo se sreće osmjehnulo i za košarkaše Ulma koji su nakon dva iznenađujuća poraza pobijedili u gostima Oldenburg 74:62 i izjednačili seriju na 2-2 čime su izborili majstoricu na domaćem parketu.

Nije to bila dobra utakmica Oldenburga koji je tako propustio prvu meč loptu. Šanse im se u gostima drastično smanjuju, Ulm je tijekom sezone pokazao kako se zna izvući iz teških situacija i uz širi i kvalitetniji roster sigurno će u odlučujući dvoboj ući kao blagi favorit.

Domaćin je od prvog do posljednjeg napada bio u zaostatku, a naznaku slabe utakmice mogli smo vidjeti u prve četiri minute. Gosti su na krilima Taylora Brauna došli do vodstva 10:0. U prvoj su se četvrtini, koju su gosti dobili 20:9, tek trojica košarkaša Oldenburga upisala u strijelce.

Ulm je kontrolirao rezultat u nastavku susreta, iako je Oldenburg zaigrao kudikamo bolje. U posljednjoj se četvrtini u nekoliko navrata uspio spustiti ispod deset koševa zaostatka, ali je raspoloženi Per Günther tricama vrlo brzo vraćao na dvoznamenkastu prednost, ne dozvolivši da se ponovi utakmica u kojoj su prosuli 27 koševa viška.

Goste je do pobjede predvodio Raymar Morgan s 18 poena (8/12 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacana 2/4), Casey Prather je ubacio 12 koševa (3/4 za dva, 2/4 za tricu), a Per Gunther 11 poena (1/2 za dva, 3/4 za tricu).

Najbolji je kod domaćina bio Ricky Paulding s 13 koševa (1/4 za dva, 2/6 za tricu, slobodna bacanja 5/6).

Hoće li Oldenburg izvući još jedan as iz rukava ili će Ulm odličan regularni dio sezone okruniti ulaskom u finale gdje svog protivnika već nestrpljivo čeka Bamberg? Odgovor ćemo saznati u četvrtak.

BBL, polufinale:
Oldenburg - Ulm 62:74 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.05.2017. u 22:33
    odlicna serija, puno zabavnija nego ona druga. A mozda bi bilo vrijedno spominjanja da na klupi Oldenburga sjedi hrvatski trener (rodom iz Bosne) Mladen Drijencic.
    narada108