Tenis

Šok za Kontu, Halep, Svitolina i Radwanska lagano u drugo kolo

Dario Dodić • srijeda, 31.05.2017.
Šok za Kontu, Halep, Svitolina i Radwanska lagano u drugo kolo
Foto: EPA

Britanka Johanna Konta nastavila je sa slabim igrama na zemlji, već se u prvom kolu oprostila od Roland Garrosa, dok su Simona Halep, Elina Svitolina i Agnieszka Radwanska opravdale uloge favoritkinja...

Za najveće iznenađenje u ženskom programu Roland Garrosa pobrinula se Su-Wei Hsieh. 109. igračica svijeta u tri je seta nakon gotovo dva sata i 20 minuta igre svladala sedmu nositeljicu turnira, Britanku Johannu Kontu. Osma igračica svijeta uzela je s glatkih 6:1 prvi set i činilo se da je njezina slaba forma na zemlji stvar prošlosti i da će prvi put doći do pobjede na Roland Garrosu, ali Tajvanka to nije dopustila.

U tie-breaku drugog seta Konta je rano došla do mini-breaka, no nekadašnja 25. igračica svijeta uzima sedam poena zaredom i dolazi do izjednačenja u setovima. U trećem, odlučujućem setu Hsieh dvaput uzima servis Britanki, dok Konta uspijeva doći do jednog breaka, i uz puno muke u devetoj igri spašava četiri break-lopte i drugom meč-loptom dolazi do iznenađenja i konačnih 1:6, 7:6(2), 6:4.

Problema s plasmanom u drugo kolo nije imala deveta nositeljica, Poljakinja Agnieszka Radwanska. Desetoj igračici svijeta trebalo je tek nešto više od sat vremena protiv dobitnice pozivnice, Francuskinje Fione Ferro. Iako je Ferro u nekoliko navrata prijetila Poljakinji Radwanska nijednom nije izgubila servis, do drugog je kola došla s laganih 6:1, 6:1.

Treća nositeljica turnira Simona Halep potvrdila je sjajnu formu na zemlji, u dva je seta sa 6:2, 6:3 pobijedila Slovakinju Janu Čepelovu, inače 89. igračicu svijeta. Rumunjka je otvorila meč breakom, ali je odmah u idućoj igri izgubila svoj servis. Ipak Halep potvrđuje kvalitetu, dolazi do breaka u petoj i sedmoj igri i sa 6:2 do prednosti u setovima. U drugom se setu nešto više mučila Rumunjka, dvaput je gubila servis, ali je čak četiri puta došla do breaka, posljednji put pri vodstvu 5:3, prvu break-meč loptu pretvara u pobjedu.

Nikakvih problema nije imala ni pet nositeljica, Elina Svitolina. Ukrajinka je sa 6:4, 6:3 svladala 45. igračicu svijeta, Kazahstanku Švedovu. Bolje je u meč ušla Švedova, u trećoj igri dolazi do breaka, ali šesta tenisačica ipak set preokreće u svoju korist, uzima servis Švedovoj u šestoj i desetoj igri i sa 6:4 privodi set kraju.

U drugom setu Svitolina u sedmoj igri spašava break-loptu, a zatim u osmoj dolazi do prvog break. Servirala je za meč pri vodstvu 5:3, spasila dvije break-lopte i zatim drugom meč-loptom osigurala drugo kolo zemljanog Grand Slama.

U drugo se kolo na iznenađenje mnogih plasirala i 260. igračica svijeta, Chloe Paquet. Dobitnica pozivnice u tri je seta nakon gotovo dva sata igre svladala 44. igračicu svijeta, Čehinju Kristynu Pliškovu. Prvi je set uzela Čehinja u tie-breaku, no druga dva s glatkih 6:2, 6:2 dobiva Francuskinja i prolazi u drugo kolo gdje je čeka sunarodnjakinja Caroline Garcia.

Roland Garros, žene, 1. kolo:
Townsend (SAD) - Kato (JAP) 6:4, 6:0
Pironkova (BUG) - Barthel (NJEM) 6:0, 6:4
Cirstea (RUM) - Peng (KIN) 6:3, 6:1
Cornet (FRA) - Babos (MAĐ) 6:2, 6:7(5), 6:2
Hsieh (TPE) - Konta (VB) 1:6, 7:6(2), 6:4
Svitolina (UKR) - Švedova (KAZ) 6:4, 6:3
Suarez Navarro (ŠPA) - Sakkari (GRČ) 6:4, 6:2
Keys (SAD) - Barty (AUS) 6:3, 6:2
Garcia (FRA) - Hibino (JAP) 6:2, 6:2
Van Uytvanck (BEL) - Osaka (JAP) 6:3, 7:5
Strycova (ČEŠ) - Riske (SAD) 6:3, 6:0
Vondroušova (ČEŠ) - Hesse (FRA) 6:1, 6:0
Maria (NJEM) - Duan (KIN) 6:4, 6:1
Bouchard (KAN) - Ozaki (JAP) 2:6, 6:3, 6:2
Kasatkina (RUS) - Wickmayer (BEL) 7:5, 6:4
Sevastova (LAT) - Beck (NJEM) 6:2, 6:4
Halep (RUM) - Čepelova (SVK) 6:2, 6:3
Paquet (FRA) - Kr. Pliškova (ČEŠ) 7:6(4), 6:2, 6:2
Radwanska (POLJ) - Ferro (FRA) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!