Tenis

Horacio Zeballos u tri seta izbacio Ivu Karlovića i prošao u treće kolo

Petar Jenjić • srijeda, 31.05.2017.
Horacio Zeballos u tri seta izbacio Ivu Karlovića i prošao u treće kolo
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u treće kolo Roland Garrosa, bolji je od njega u tri seta bio Argentinac Horacio Zeballos 7:6, 7:6, 6:3...

Drugi današnji poraz hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon što je Borna Ćorić nešto ranije izgubio svoj meč, Ivo Karlović u drugom međusobnom dvoboju protiv Horacija Zeballosa nije uspio doći i do druge pobjede. Argentinac je slavio sa 7:6, 7:6, 6:3 i prošao u treće kolo Roland Garrosa, prvi puta u karijeri.

Za razliku od prošlog dvoboja, ovaj je otišao na stranu Zeballosa i bio brže gotov. Podsjetimo, ova su dvojica tenisača odigrala maratonski meč na Australian Openu kojeg je nakon pet i pol sati i s 22:20 u petom setu dobio hrvatski predstavnik.

U cijelom prvom setu Karlović nije uspio doći do prilike za break, dok je Zeballos imao tek jednu, pri rezultatu 2:2, no nije ju iskoristio. Jedan izgubljen poen u tie-breaku presudio je hrvatskom tenisaču koji se našao u zaostatku od jednog seta.

Gotovo ista situacija, gotovo uobičajena kada su u pitanju Karlovićevi mečevi, dogodila se i u drugom setu koji je ponovno otišao do tie breaka. Hrvatski je tenisač vodio 5:4, no izgubio je tri poena zaredom čime se našao u velikom zaostatku. Nijedan tenisač tijekom cijelog seta nije imao priliku za oduzimanje servisa.

Na početku trećeg seta Zeballos je prvom break loptom u meču oduzeo servis Karloviću, mirno je držao servis do kraja i došao do pobjede.

Za ulazak u drugi tjedan igrat će protiv Belgijca Davida Goffina.

Roland Garros, drugo kolo:
Horacio Zeballos - Ivo Karlović 7:6 (5), 7:6 (5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg31.05.2017. u 15:40
    Volim ja naseg Ivu ali je stvano muka bilo gledati tu totalnu nemoc na returnu.
    interreg
  • Obrisan korisnik31.05.2017. u 15:34
    Steta, pogotovo za Corica; nije bio daleko od izjednacenja i petog seta :((
    Obrisan korisnik