Tenis

Ispala samo Vekić, ostale Hrvatice uspješne u parovima

Branimir Korać • srijeda, 31.05.2017.
Ispala samo Vekić, ostale Hrvatice uspješne u parovima
Foto: FaH

Započeo je glavni turnir u ženskim parovima, a početka je bio uglavnom uspješan za hrvatske predstavnice. Jedino Donna Vekić nije dohvatila prvo kolo zbog predaje njezine partnerice Sorane Cirstee...

Darija Jurak u paru s Anastasijom Rodionovom prošla je u drugo kolo Roland Garrosa. Posao nije bio lagan, igrale su protiv Njemica Mone Barthel i Carine Witthoeft, ali uspjele su slaviti u tri seta.

Nakon što su potpuno dominirale prvim setom, u drugom setu Njemice su bile bolje te je odluka pala u trećem setu. Tamo su Barthel i Witthoeft stigle do breaka i povele s 3:1, ali nakon toga Jurak i Rodionova nižu četiri gema i rade preokret te prolaze u drugo kolo.

U drugom kolu protivnice će im biti Nao Hibino i Alicja Rosolska, par koji je prolazan i s kojim se može igrati.

Dalje je otišla i Ana Konjuh koja igra s Poljakinjom Magdom Linette, igračicom koja će joj biti sljedeća protivnica u singlu.

Njihov dvoboj protiv Ukrajinki Kičenok u paru bio je težak i iscrpljujuć tako da će podjednako iscrpljene ući u sutrašnji dvoboj.

Do pobjede su došle tek u tie-breaku trećeg seta gdje su slavile sa 7:4. Ukrajinke su ispustile break prednosti u trećem setu, zatim su Konjuh i Linette imale servis za meč kod 5:4, ali tek je tie-break odlučivao.

Drugo kolo donosi im bolje iz dvoboja između Lucie Hradecke i Katerine Siniakove te Lauren Davis i Nicole Melichar.

U turniru više nije Donna Vekić koja je u paru sa Soranom Cirsteom poražena u prvom kolu. Cirstea je zbog bolova u ramenu odlučila predati meč u trećem setu kod zaostatka 4:1. Rumunjku očekuje drugo kolo singla protiv Carle Suarez Navarro i nije htjela riskirati težu ozljedu.

Roland Garros, ženski parovi, prvo kolo:
Darija Jurak/Anastasija Rodionova (Hrvatska/Australija, 17) - Mona Barthel/Carina Witthoeft (Njemačka/Njemačka) 6:2, 2:6, 6:4
Ana Konjuh/Magda Linette (Hrvatska/Poljska) - Ljudmila Kičenok/Nadija Kičenok (Ukrajina/Ukrajina) 6:7(9), 6:2, 7:6(4)
Andrea Klepač/Maria Jose Martinez Sanchez (Slovenija/Španjolska, 15) - Sorana Cirstea/Donna Vekić (Rumunjska/Hrvatska) 6:7,(2), 6:2, 4:1 predaja
Aleksandra Krunić/Ajla Tomljanović (Srbija/Australija) - Natela Džalamidze/Veronika Kudermetova (Rusija/Rusija) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!