Tenis

Sjajna Petra Martić okrenula meč protiv Keys i prošla u treće kolo Roland Garrosa

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.06.2017.
Sjajna Petra Martić okrenula meč protiv Keys i prošla u treće kolo Roland Garrosa
Foto: FaH

Petra Martić igra sjajno na povratku tenisu nakon problema s ozljedom. U Roland Garrosu uspješno je odradila posao u kvalifikacijama, a nakon toga upisala i dvije pobjede u glavnom turniru...

I sama Petra Martić iznenađena je koliko kvalitetno igra nakon duge pauze. Kvalifikacije u Parizu odradila je odlična, a zatim i u glavnom ždrijebu nastavila s takvim igrama.

Drugo kolo donijelo joj je 12. nositeljicu Amerikanku Madison Keys koju je Martić svladala s 3:6, 6:3, 6:1 i tako izborila nastup u trećem kolu.

Keys je prošle godine igrala u osmini finala ovog turnira, no treba priznati kako joj zemlja nije najomiljenija podloga i nada se puno boljim rezultatima na travi i američkom betonu.

I protiv Martić pokazala je velike oscilacije u igri, dobila je prvi set, ali nakon toga hrvatska igračica bila je ta koja je dominirala i na kraju zasluženo slavila.

Prvi set Martić je izgubila sa 6:4 iako je dobro krenula i otvorila meč s 2:0, no nakon toga Keys je nanizala pet gemova i uspješno privela set kraju.

I u drugom setu Martić je rano došla do breaka i povela s 4:1, Keys je vratila izgubljeni servis, no vrlo brzo ponovno se našla u zaostatku i izgubila set.

Martić je nastavila u tom ritmu do samog kraja meča, osvojila je osam od zadnjih devet gemova i odjurila u treće kolo.

U trećem kolu igrat će protiv 17. nositeljice Anastasije Sevastove, 19. igračice svijeta koja je u drugom kolu svladala Eugenie Bouchard bez izgubljenog seta.

Roland Garros, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, Q) - Madison keys (SAD, 12) 3:6, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10802.06.2017. u 22:27
    BOOM ... Petra savladala 13. igracicu na WTA ljestvi!
    narada108
  • interreg01.06.2017. u 22:59
    Jako mi je drago za Petru. Jedna od rijetkih tenisacica koja igra tenis fin za gledat. Samo neka zdravlje posluzi!
    interreg