Nogomet

Glupost Luketina presudila, Nacional uvjerljivom pobjedom otvorio finale protiv Split Tommyja

Dario Dodić • petak, 02.06.2017.
Glupost Luketina presudila, Nacional uvjerljivom pobjedom otvorio finale protiv Split Tommyja

Započela je finalna serija doigravanja 1. HMNL, u prvoj utakmici finala na domaćem parketu slavila je momčad Nacionala, uvjerljivom pobjedom protiv Splita. Presudio je trenutak gluposti gostujućeg vratara Žarka Luketina...

Glupost. Nevjerojatna, nepotrebna, nerazumljiva glupost vratara Split Tommyja, Žarka Luketina, pomogla je aktualnom prvaku Nacionalu do pobjede u prvoj utakmici finala doigravanja 1. HMNL. U Domu sportova slavio je Nacional s ogromnih 7:2, no rezultat ne priča punu priču, u trenutku kad je isključen Luketin Nacional je imao samo 2:1, a Split je igrao bolje i prijetio izjednačenjem.

Znao je i sam Luketin što je napravio i prije nego ga je sudac crvenim kartonom poslao na tribine. Žuta minuta, trenutak nervoze, skupo je koštao Splićane. Na isteku treće minute drugog poluvremena Rok Mordej je faulirao Ćorluku, nije to bio prljav prekršaj, ali je Luketina natjerao da nešto dobaci Mordeju, a Slovenac nije ostao dužan. Babić je nasrnuo na Mordeja, uključio se Čujec kako bi razdvojio zaraćene strane, u tom trenutku stiže Splitov vratar i rukom udara u glavu Čujeca, Slovenac je vjerojatno potencirao nasrtaj gostujućeg vratara, ali dvojbe nije bilo, takve se stvari ne toleriraju.

S igračem više zabio je Nacional, a zatim napunio mrežu Splita kada su gosti krenuli hvatati zaostatak s dodatnim igračem u polju umjesto vratara.

A nije prvo poluvrijeme mirisalo na takav završetak. Odlično su i razigrano obje momčadi ušle u dvoboj, iako je Nacional kontrolirao igru prvu priliku imao je Grcić kod gostiju, puknuo je malo preko Pavlićevog gola nakon što je uz puno sreće prešao Jelovčića. Uzvratio je silovitim udarcem Tihomir Novak, dobro brani Luketin, lopta odlazi u korner nakon kojeg je poveo domaćin.

Na isteku treće minute prvog dijela Nacional dolazi u vodstvo. Gužva je uslijedila u šestercu Splita nakon kornera s lijeve strane, nakon puno odbijanaca lopta dolazi do Perića, koji špicom zabija za 1:0.

Mogao je brzo uzvratiti Split, sjajno su kombinirali Cruz i Babić, ali u posljednji čas Mordej izbija u korner ispred Cruza. Nizao je Split prilike, posebno je opasan bio Cruz, ali sjajni Pavlić iskazao se s nekoliko dobrih obrana, a i kad su i njega gosti nadmudrili netko je od domaćih igrača čisti gol spriječio očistivši s crte.

Pritisak Splita ipak je urodio plodom u 12. minuti. Josip Suton krade loptu Postružinu, udarac mu Nacionalova obrana skreće, činilo se da će lopta izaći u korner kada je stiže Ćorluka i klizećim startom majstorski posprema iza Pavlićevih leđa za 1:1.

Nacionalov vratar imao je još nekoliko sjajnih obrana, Splitovi promašaji došli su na naplatu u 18. minuti, silovito je odapeo s nekih osam metara Novak, bila je to neuhvatljiva lopta za Luketina, od grede ulazi u gol, a zatim se vraća u igru, no suci su dobro vidjeli, čitavim obujmom prešla je crtu i Nacional na odmor odlazi s prednošću 2:1.

Zanimljivo je da su obje momčadi utakmicu završile s drugim vratarima. Na poluvremenu je u svlačionici ostao Pavlić, vjerojatno je bila riječ o ozljedi, među vratnice se nakon duge ozljede vratio Carlos Espindola. Nekoliko minuta kasnije pocrvenio je Luketin pa je kod Splita priliku dobio Ivo Jukić.

Dobro se Split branio s igračem manje nakon isključenja Luketina, ali je ipak kapitulirao. Jukić je previše s gola izašao na Čujeca, Slovenac dodaje do Rajčevića, koji petom zabija za 3:1 Nacionala.

Ni dvije minute kasnije bilo je već 4:1. Mordej krade loptu Cruzu i podiže prednost domaćina. Brzo je Grcić nakon lijepe kombinacije s Cruzom pogotkom kroz noge Espindoli smanjio na 4:2. U posljednjih pet i pol minuta odlučili su gosti izvaditi Jukića i pokušati s dodatnim igračem u polju, u toj ulozi našao se Grcić.

Rizik se nije isplatio, Čujec na sjajno dodavanje Espindole lijepo zabija za 5:2 u 37. minuti, brzo krasnim golom sa svoje polovice na 6:2 podiže Jelovčić, konačnih 7:2 postavlja Postružin u posljednjoj minuti.

Druga utakmica finalne serije igra se u Splitu, u utorak 6. lipnja.

1. HMNL, finale, 1. utakmica:
Nacional - Split Tommy 7:2 (1-0)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!