Liga prvaka, nokaut faza, polufinale, 03.06.2017, 15:15 h
Telekom Veszprem
Telekom Veszprem 26:27 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

PSG prvi finalist Lige prvaka, Veszprem zaustavljen u polufinalu

Branimir Korać • subota, 03.06.2017.
PSG prvi finalist Lige prvaka, Veszprem zaustavljen u polufinalu
Foto: EPA

Vrlo zanimljivo bilo je u prvom polufinalu Lige prvaka rukometaša. Na završnom turniru u Kölnu PSG svladao je u prvom dvoboju Veszprem s 27:26...

Köln je domaćin završnog turnira Lige prvaka rukometaša, a prvi finalist je PSG. U prvom polufinalu Parižani su nadjačali Veszprem i upisali pobjedu 27:26.

Noka Serdarušić tako je došao na korak od cilja s kojim je i stigao u Pariz - osvajanje naslova prvaka Europe. Momčad prepuna zvijezda čije su konture posložene i prije ove sezone, napravila je iskorak i borit će se za titulu osvajača Lige prvaka.

U polufinalu protiv Veszprema njegova momčad imala je kontrolu nad rezultatom svih 60 minuta. Mađari su bili ti koji su veći dio proveli u zaostatku i morali su dosta energije trošiti kako bi se vraćali u utakmicu.

Prvu opipljiviju prednost PSG je stvorio sredinom prvog dijela kada se odvojio na 7:4 iskoristivši šest minuta kreativne pauze kod Mađara, ali Marguč i Palmarsson vratili su Veszprem u utakmicu.

U završnici prvog poluvremena mađarski prvak uspio je doći i do poravnanja golovima Lekaija te se na odmor otišlo s poravnatih 11:11.

U prvih deset minuta drugog poluvremena igralo se praktički gol za gol da bi se nakon toga PSG još jednom odvojio i pogotkom Mikkela Hansena poveo 19:16.

Međutim Veszprem nije odustao i još jednom se vratio u utakmici. U završnici susreta imao je napad za poravnanje, ali obrana PSG-a reagirala je odlučno, u konačnici su Mađari izgubili loptu i moglo je započeti slavlje PSG-a.

Po sedam golova kod pobjednika postigli su Uwe Gensheimer i Mikkel Hansen dok je Luka Stepančić dodao jedan. Kod Veszprema Laszlo Nagy postigao je šest golova, a Gašper Marguč pet.

U drugom polufinalu sastaju se Vardar i Barcelona.

Polufinale Lige prvaka

Telekom Veszprem - Paris Saint-Germain Handball 26:27 (11:11)

Telekom Veszprem: Roland Mikler, Mirko Alilović, Gergö Ivancsik, Istvan Timuszin Schuch, Momir Ilić 1, Aron Palmarsson 1, Dragan Gajić 4, Andreas Nilsson 2, Laszlo Nagy 6, Cristian Ugalde Garcia 1, Gašper Marguč 5, Chema Rodriguez, Mirsad Terzić, Blaž Blagotinšek 2, Renato Sulić 1, Mate Lekai 3

Paris Saint-Germain Handball: Gorazd Škof, Thierry Omeyer, Uwe Gensheimer 7, Henrik Möllgaard Jensen, William Accambray, Luka Stepančić 1, Benoit Kounkoud, Xavier Barachet, Nedim Remili 3, Luc Abalo 2, Luka Karabatić 1, Mikkel Hansen 7, Daniel Narcisse 3, Jesper Nielsen 2, Nikola Karabatić 1, Dylan Nahi

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale

Telekom Veszprem26:27Paris Saint-Germain
Vardar Skoplje26:25Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!