Nogomet

VIDEO: Igor Tudor domaćom pobjedom završio sezonu s Galatasarayem

Dario Dodić • subota, 03.06.2017.
VIDEO: Igor Tudor domaćom pobjedom završio sezonu s Galatasarayem
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Galatasaraya zaključili su sezonu turskog prvenstva pobjedom na domaćem terenu protiv Konyaspora. Igrači Igora Tudora završili su natjecanje na četvrtom mjestu, bodovno izjednačeni s trećeplasiranim Fenerbahčeom...

Iako su vjerojatno navijači i uprava očekivali više od njega, Igor Tudor je sezonu s Galatasarayem završio u pozitivnom tonu. U posljednjem, 34. prvenstvenom kolu pred domaćom publikom Galata je s 2:1 svladao Konyaspor i tako s četiri uzastopne pobjede i na četvrtom mjestu zaključio sezonu u najvišem rangu turskog nogometa.

Igrat će Galatasaray Europu iduće sezone, pokušat će kroz kvalifikacije, kao i trećeplasirani Fenerbahče koji je prvenstvo završio također sa 64 boda, do skupina Europske lige. Prvenstvo je sa 77 bodova osvojio Bešiktaš i tako osigurao izravan plasman u Ligu prvaka, dok će drugoplasirani Basaksehir (73 boda) mjesto u Ligi prvaka tražiti kroz kvalifikacije.

U vrlo opuštenoj utakmici Galatasaraya i desetoplasiranog Konyaspora moglo je biti i puno više golova, ali nisu posebno raspoloženi bili napadači s obje strane. Iako su 15 minuta prije kraja primili gol kojim je Galatasaray poveo s 2:1, gosti nisu pokazali posebnu želju za hvatanjem rezultata u završnici.

Poveo je domaćin u 35. minuti, Podolski je nakon odbijanca dobio loptu na lijevoj strani šesnaesterca Konyaspora, u koraku se riješio braniča i poslao snažnu prizemnu loptu u sredinu, gdje pronalazi Sinana Gümüsa, koji loptu lagano posprema u mrežu za vodstvo Tudorove momčadi.

Konyaspor dolazi do izjednačenja u 63. minuti, dugo je trajala akcija gostiju, kad se već činilo da se Galatasaray obranio lopta dolazi do Aya, koji glavom zabija za 1:1.

Pobjedu za kraj prvenstva domaćima je donio sjajni Gümüs svojim drugim pogotkom, na dodavanje Linnesa. Pravovremeno je utrčao iza leđa gostujućoj obrani, otresao se jednog braniča Konyaspora i smireno poslao loptu u Kirintilijevu mrežu.


Galatasaray vs Konyaspor 2:1 by retista

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!