Tenis

VIDEO: Radwanska teško stradala protiv Cornet, Murray odigrao sjajan meč i slavio protiv Del Potra

Mihaela Bradovski • subota, 03.06.2017.
VIDEO: Radwanska teško stradala protiv Cornet, Murray odigrao sjajan meč i slavio protiv Del Potra
Foto: EPA

Kiša je u subotu stvarala dosta problema organizatorima u Parizu stoga dio mečeva nije odigran, a dio je započeo i nije završen. Petra Martić trebala je na teren protiv Anastazije Sevastove, ali nije dočekala svoj red i nastupit će u nedjelju...

Kevin Anderson bit će sljedeći protivnik Marina Čilića u Roland Garrosu. Za razliku od Čilića koji je ekspresno i rutinski izbacio Feliciana Lopeza, Anderson je trebao pet setova protiv Kylea Edmunda. U teškom dvoboju trećeg kola dvaput je zaostajao u setovima, ali na kraju je ipak slavio. Edmund je u cijelom meču imao samo dvije break lopte, jednu je iskoristio, alki to nije bilo dovoljno za pobjedu. Anderson uz 24 as servisa prolazi dalje.

U meču dana susreli su se Andy Murray i Juan Martin del Potro, a Murray je u pravo vrijeme odigrao svoj možda i najbolji meč ove godine. Del Potro je imao šanse u prvom setu kada je propustio ukupno četiri set lopte i nakon toga izgubio set s 10:8 u tie-breaku. Što je meč više odmicao, to je Murray igrao sve bolje, a nakon gubitka i drugog seta, Del Potro je potpuno pao ne vjerujući u preokret.

"Previše frustracije nakupilo se nakon gubitka prvog seta, nisam mogao vjerovati da sam ga izgubio nakon toliko prilika. Igrao sam jako dobro, imao sasvim dovoljno prilika, ali to se dogodi kada igrate protiv najboljeg igrača svijeta", komentirao je Argentinac.

U sjajnoj formi igra Fernando Verdasco. Malo tko je očekivao da će baš tako lako doći do pobjede protiv Pabla Cuevasa, ali Urugvajac mu je prilično pomogao. Cuevas je očekivao puno od ovog meča, međutim jednostavno "nije se pojavio" i upisao je vrlo visok poraz.

Stan Wawrinka nastavlja tradiciju sjajnih nastupa na Grand Slam turnirima. I dok tijekom godine na ostalim turnirima zna gubiti od protivnika koji su ispod njegove razine, čim dođe Grand Slam turnir, Wawrinka postaje sasvim drugi igrač. Ovdje je pregazio Fabija Fogninija koji je potpuno pao nakon gubitka prvog seta.

"Vrlo dobar meč i jako sam zadovoljan koliko sam se dobro kretao. Protiv Fabija je vrlo neugodno igrati, sposoban je često mijenjati ritam i ne možete znati što očekivati od njega", istaknuo je Wawrinka.

Kod tenisačica uz dosta muke do prolaza je došla Caroline Garcia koja je s tek 9:7 u trećem setu eliminirala Su-Wei Hsieh, neočekivanu sudionicu trećeg kola. Hsieh je u trećem setu došla do preokreta i od 3:5 stigla do 6:5 i servisa za meč, ali Garcia se izvukla i kasnije otišla do pobjede.

Vrlo dobar nastup Carla Suarez Navarro okrunila je pobjedom. Igrala je protiv Elene Vesnine i svladala ju je s dva puta po 6:4. Vesnina je povela u drugom setu s 2:0, ali nakon toga Suarez Navarro napravila je preokret i završila posao za nešto manje od dva sata.

Neočekivano visok poraz upisala je Agnieszka Radwanska koja je izgubila od Alize Cornet sa 6:2, 6:1. Kombinacija vrlo lošeg nastupa Radwanske i odličnog Cornet rezultirao je ovakvim ishodom. "Nemam riječi za ovaj meč. Naporno smo radili za ovakvu igru, a pobjeda je još vrijednija kada se zna za moje probleme s ozljedom. Samo am je jednom uspjela pobijediti i nisam mogla zamisliti da ću doći do ovakvog rezultata. Ideja je bila ne dozvoliti joj da diktira igru jer je sposobna bacati vas po cijelom terenu", kaže Cornet.

U odličnoj formi je Simona Halep koja je potpuno nadigrala Dariju Kasatkinu i zasluženo izborila prolaz. Halep je posebno dobro igrala u prvom setu koji je dobila s glatkih 6:0. Kasatkina je u rugom pružila jači otpor, ali je Halep ipak u završnici došla do ključnog breaka.

"Igrala sam jako dobro tijekom cijelog meča. Daria je uvijek neugodna protivnica stoga sam i očekivala nakon prvog seta težak nastavak dvoboja."

Caroline Wozniacki u nastavku prekinutog meča protiv Catherine Bellis bila je bolja i upisala je pobjedu.

Roland Garros, treće kolo, tenisači:
Kevin Anderson (Južna Afrika) - Kyle Edmund (Velika Britanija) 6:7(6), 7:6(4), 5:7, 6:1, 6:4
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Juan Martin Del Potro (Argentina, 29) 7:6(8), 7:5, 6:0
Fernando Verdasco (Španjolska) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 22) 6:2, 6:1, 6:3
Stan Wawrinka (Švicarska, 3) - Fabio Fognini (Italija, 28) 7:6(2), 6:0, 6:2

Roland Garros, treće kolo, tenisačice:
Caroline Garcia (Francuska, 28) - Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) 6:4, 4:6, 9:7
Carla Suarez Navarro (Španjolska, 21) - Elena Vesnina (Rusija, 14) 6:4, 6:4
Alize Cornet (Francuska) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 9) 6:2, 6:1
Simona Halep (Rumunjska, 3) - Daria Kasatkina (Rusija, 26) 6:0, 7:5
Caroline Wozniacki (Danska, 11) - CC Bellis (SAD) 6:2, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!