Tenis

Bajka Petre Martić na Roland Garrosu se nastavlja, pala i Sevastova!

Dario Dodić • nedjelja, 04.06.2017.
Bajka Petre Martić na Roland Garrosu se nastavlja, pala i Sevastova!
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Petra Martić nastavila je sa sjajnim partijama na Roland Garrosu. U manje od sat vremena igre šokirala je favoriziranu Anastaziju Sevastovu i plasirala se u osminu finala...

Bajka Petre Martić na Roland Garrosu se nastavlja. U meču šesnaestine finala protiv favorizirane Latvijke Anastazije Sevastove Hrvatica je trebala samo 49 minuta kako bi osigurala plasman u osminu finala.

Petra je odigrala sjajno, smireno, pametno, precizno, raznoliko. U svim segmentima igre posve je nadigrala indisponiranu 17. nositeljicu turnira i s nevjerojatnih 6:1, 6:1 prošla drugi put u karijeri u osminu finala zemljanog Grand Slama.

Iako ne treba ništa oduzeti od fenomenalnog izdanja Hrvatice, mora se priznati da je Sevastova danas bila neuobičajeno slaba. Nije osvajala poene na prvom servisu, meč je završila s čak 26 neprisiljenih pogrešaka, protiv ovakve Martić to nije moglo donijeti ništa osim teškog poraza.

Hrvatska je tenisačica pogađala gotovo sve što je zamislila, skraćenim je loptama ubijala u pojam Latvijku, a tako je i zaključila meč, u dva je poena pokazala svu raskoš svoje igre i nemoć Sevastove.

Sevastova nijednom tijekom meča nije ozbiljnije ugrozila Petrin servis, nijednom nije došla do break-lopte, ni blizu. S druge strane Petra ja na praktički svakom Latvijkinom servisu opasno prijetila, konačan rezultat sve govori, samo je dvaput zadržala svoj servis 19. igračica svijeta.

Tri breaka u prvom i dva u drugom bila su i više nego dovoljna Hrvatici za veliki uspjeh, kroz kvalifikacije je dogurala do osmine finala gdje će igrati protiv pobjednice meča Svitolina - Linette.

Roland Garros, žene, 1/16 finala:
Petra Martić (HRV, Q) - Anastazija Sevastova (LAT, 17) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2017. u 23:41
    Bravo Petra! Sretno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2017. u 17:01
    Bravooooo Petra! Smijesi ti se cetvrtfinale :))
    Obrisan korisnik
  • narada10804.06.2017. u 15:06
    nevjerojatno, sjajno, bravo! Sest pobjeda u nizu ! Igrati ce protiv Svitoline, seste igracice svjeta. A slag na tortu je da se nije mnogo trosila danas. Sretno!
    narada108