Liga prvaka, nokaut faza, finale, 04.06.2017, 18:00 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 23:24 Vardar Skoplje
Vardar Skoplje

VIDEO: Vardar na hrvatski pogon, Ivan Čupić donio Makedoncima najveći uspjeh u njihovoj sportskoj povijesti!

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.06.2017.
VIDEO: Vardar na hrvatski pogon, Ivan Čupić donio Makedoncima najveći uspjeh u njihovoj sportskoj povijesti!
Foto: FaH

Luka Cindrić odveo je Vardar u finale Lige prvaka, a Ivan Čupić donio mu je titulu prvaka Europe! Čupić je u dramatičnom finalu protiv PSG-a zabio gol u posljednjoj sekundi kojim je donio Vardaru pobjedu 24:23!

Rukometaši Vardara ispisali su povijest, ostvarili najveći uspjeh makedonskog sporta osvajanjem naslova prvaka Europe! Ponosni smo što su veliku ulogu u tome igrali i hrvatski internacionalci Ivan Čupić i Luka Cindrić.

Cindrić je simultankom protiv Barcelone u završnici susreta i golom dvije sekunde prije kraja odveo Vardar u finale, a Čupić je u finalu sa zvukom sirene svladao Thierryja Omeyera i donio titulu Makedoncima.

Makedonija je na nogama i ima razloga. I Vardar i PSG slagani su samo s jednim ciljem, dolaska na vrh Europe i osvajanja naslova prvaka. Ove sezone i jedni i drugi napravili su iskorak, došli su do tog povijesnog finala, a na kraju je Vardar ipak odnio pobjedu.

Završnica je bila uistinu šokantna, Omeyer je vratio PSG iz teške situacije, Daniel Narcisse sedam sekundi prije kraja poravnao je na 23:23, ali nakon minute odmora lopta dolazi do samog Čupića na desnom krilu, a on pogađa iza leđa Omeyera za veliko slavlje na tribinama.

Susret je svih 60 minuta bio neizvjestan, a Parižani su najvećim dijelom susreta bili u zaostatku i vraćali se u utakmicu. Vardar je konstantno održavao vodstvo od gola-dva prednosti, imao je u prvom dijelu u jednom trenutku i tri gola viška da bi sve prosuo u završnici i s minusom 12:11 otišao na odmor.

Serijom 3:0 na početku drugog poluvremena Vardar se vratio u vodstvo i nastavio kontrolirati susret. Sredinom drugog poluvremena PSG doslovno poklanja Vardaru novu prednost od tri razlike. U manje od minutu igrajući bez vratara PSG dva puta gubi loptu i prima golove preko cijelog terena čime Vardar bježi na 20:17.

Uspjeli su se Parižani vratiti u susret i osam minuta prije kraja pogotkom Gensheimera iz kontre poravnali su na 21:21 da bi Dibirov i Borozan vratili Vardar na plus dva.

Ipak u završnici susreta PSG se još jednom vraća, ali na već opisani način gubi susret i ostaje bez titule prvaka Europe.

Vratari su na obje strane bili sjajni, Arpad Šterbik (MVP završnog turnira) na jednoj i Thierry Omeyer na drugoj strani, a napadački Vardar je predvodio Timur Dibirov sa sedam golova, a PSG Nikola Karabatić s pet pogodaka.

Liga prvaka, finale

PSG - Vardar 23:24 (12:11)

PSG: Gorazd Škof, Thierry Omeyer, Uwe Gensheimer 2, Henrik Möllgaard Jensen, William Accambray, Luka Stepančić 2, Benoit Kounkoud, Xavier Barachet, Nedim Remili 3, Luc Abalo 3, Luka Karabatić, Mikkel Hansen 4, Daniel Narcisse 4, Jesper Nielsen, Nikola Karabatić 5, Dylan Nahi

Vardar: Arpad Šterbik Capar, Strahinja Milić, Stojanče Stoilov, Rogerio Ferreira Moraes, Jorge Maqueda Pena, Alexander Dereven, Igor Karačić, Alex Dujšebaev 2, Ilija Abutović 2, Joan Canellas Reixach 2, Luka Cindrić 3, Ivan Čupić 3, Timur Dibirov 7, Daniil Šiškarjev 2, Vuko Borozan 3, Mijajlo Marsenić 1.

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Paris Saint-Germain23:24Vardar Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nespretni05.06.2017. u 10:54
    svaka čast bravo Čupiću gol u zadnjoj sekundi i tvoj 2. pehar Lige prvaka zaredom !!!!!!!!!!!!gdje su sada tvoji dežurni kritičari ?! moraš nazad u reprezentaciju !
    nespretni
  • Obrisan korisnik05.06.2017. u 08:25
    svaka čast, čestitke napima tamo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2017. u 08:03
    Bravo Vardar, povijesni uspjeh, a čestitke našim rukometašima na obe strane, posebice Čupiću i Cindriću. Bit će gravče na tavče i fešta.... Ni očajna utakmica Alexa Dušebajeva nije pomogla PSG-u.. Šterbik je bio hobotnica a napad je trpao koliko treba i to je to. Puno tehničkih grešaka su imali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10804.06.2017. u 23:20
    nevjerojatno, najprije mislis da su prokockali pobjedu kad je Gonzales zvao TO dok mu igrac baca loptu u PSG-a. A onda najjednostavnija akcija Vardara koja je uz to jos bila "telegrafirana" jer je igrac na krugu prije sucevog signala gledao na desno. A bas Cupko -koji za Kauboje u zadnjim nastupima... [više na forumu]
    narada108
  • sportoz04.06.2017. u 22:11
    Vidjeti Karabatića i Omeyera nakon tekme - neprocjenjivo! Ćupko, pozlatilo ti se svih devet prstiju!
    sportoz