Nogomet

Izbornik Čačić potvrdio, Ivan Rakitić ne konkurira za utakmicu s Islandom!

Dario Dodić • ponedjeljak, 05.06.2017.
Izbornik Čačić potvrdio, Ivan Rakitić ne konkurira za utakmicu s Islandom!
Foto: FaH

Hrvatski se reprezentativci okupljaju za posljednju kvalifikacijsku utakmicu ove sezone za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Izbornik Ante Čačić potvrdio je kako Ivan Rakitić neće konkurirati za utakmicu...

Pred Hrvatskom je važna kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine, u nedjelju izabranici Ante Čačića gostuju na Islandu, a na taj put neće s njima krenuti Ivan Rakitić. Stigla je službena zamolba iz Barcelone, Raketa vuče ozljedu trbušnog zida i izbornik se nakon razgovora s Rakitićem odlučio poštediti ga reprezentativne obveze.

Kratko je Čačić prokomentirao novinarima utakmicu s Meksikom, uspjehe hrvatskih reprezentativaca ove sezone i Rakitićevu ozljedu:

"Svi moramo biti ponosni na sve što su nam hrvatski igrači u inozemstvu napravili i ove i proteklih sezona. Imamo puno igrača koji su osvojili nacionalna prvenstva, na kraju smo imali čast vidjeti naše igrače u samom finalu Lige prvaka, jednu fantastičnu prezentaciju Luke Modrića, jedan antologijski gol Marija Mandžukića, kojeg ćemo se svi sjećati, moramo biti više nego sretni. Siguran sam da će to biti dodatan podstrek da sezonu završe uspješno, igrajući u reprezentaciji. Oni (Modrić, Kovačić, Mandžukić) se trebaju priključiti u toku današnjeg dana."

"Utakmica protiv Meksika je unatoč svim skepticima poslužila svrsi jer smo imali priliku dati mogućnost igranja igračima koji su manje participirali u reprezentaciji. Konkretno, tu je kapetan Duje Čop, zatim Kalinić, imali smo Santinija, jako važnu ulogu na utakmici imao je Jedvaj."

"Od svih pozvanih igrača jedino će biti oslobođen Ivan Rakitić, iz razloga što je poslije utakmice Kupa kralja Barcelona poslala zamolbu da ga se poštedi. Igrao je puno utakmica ove godine, vuče upalu trbušnog zida. U razgovoru s njim sam se složio. Ivan Rakitić ne konkurira za Island. Imam neka svoja razmišljanja u vezi njegove zamjene, ali teško mi je sada nešto reći, moram vidjeti u kakvom su stanju pojedinci", poručio je izbornik Čačić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu05.06.2017. u 11:30
    Naša repka ima takvu širinu da se svakog može nadomjestiti što se u ovim kvalifikacijama već i pokazalo. Kovačić ili Brozović to mogu odigrati bez problem. Naravno tu su sad i Pašalić i Andrijašević tako da smo debelo pokriveni i nema potrebe zvati nekoga naknadno. Sretno našima!
    vjesu