Rukomet

Detono Zagreb i BHC Dubrava pobjednici Zaprešić Opena

Sportnet • ponedjeljak, 05.06.2017.
Detono Zagreb i BHC Dubrava pobjednici Zaprešić Opena

Osvajači prvog turnira Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku, Zaprešić Opena 2017, su Detono Zagreb u muškoj te BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji...

Od ukupno prijavljenih 12 momčadi, finale su izborili Detono Zagreb i BHC Sesvete. Pobjedu su odnijeli Detonatori s 2:0 u setovima (19:12, 18:14). „Bili smo favoriti, ali uvijek to treba pokazati na terenu tako da mi sve shvaćamo ozbiljno. A dalje, sada ćemo proslaviti naslov“, rekao je Valentino Valentaković, igrač pobjedničke momčadi.

„Danas smo igrali puno bolje nego jučer i s tim dijelom smo zadovoljni. Cilj nam je bio ući u finale, ali ovaj put nam je nažalost falilo malo sreće. Drago mi je da smo na dobrom putu da se kvalificiramo na Final 4 i nadam se da ćemo uzeti neki naslov tim putem“, poručio je Ivan Ćurković iz BHC Sesvete.

Pjeskaši BHC Čakovec bili su bolji od svojih sugrađanina, ekipe BHC Čakovec 2 nakon raspucavanja (15:16, 19:18, 7:4) i tako osvojili treće mjesto u muškoj kategoriji.

U ženskoj konkurenciji od osam ekipa, u finalu su se borile BHC Dubrava i ŽKRP Kontesa Nera. Nakon raspucavanja, slavile su pjeskašice BHC Dubrava s 2:1 u setovima (15:16, 19:18, 7:4). „Prvi set smo odigrale najbolje na turniru, a u drugom setu nismo odigrale obranu na razini i promašile smo dosta zicera. Osvojile smo ovaj prvi turnir koji nam jako puno znači i idemo dalje“, izjavila je igračica pobjedničke ekipe Dora Krsnik.

„Raspucavanje je uvijek lutrija, a mi nažalost nismo iskoristile svoje šanse. Zapravo smo se izvlačile kroz cijelo raspucavanje. Čestitam Dubravi na zasluženoj pobjedi“, izjavila je Martina Ćorković, igračica ŽKRP Kontesa Nera.

U utakmici za treće mjesto, pjeskašice Detono Zagreba su nadigrale Sesvete s 2:1 u setovima (24:16, 20:21, 6:0). „S nama je uvijek vrlo zanimljivo. Volimo si zakomplicirati stvari koje ne treba, ali u svemu naučimo nešto novo. Ponosne smo jer smo osvojile treće mjesto, a raspucavanje je lutrija, imale smo više sreće“, rekla je Detonatorica Tihana Jakopec Mikelić.

Prvenstvo Hrvatske nastavlja se sljedećeg vikenda, od 9. do 11. lipnja u Ivanić-Gradu gdje nas očekuje Ivanić Open 2017.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!