Tenis

Ivan Dodig i Sania Mirza za manje od sat vremena ostali bez polufinala

Dario Dodić • ponedjeljak, 05.06.2017.
Ivan Dodig i Sania Mirza za manje od sat vremena ostali bez polufinala
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegova partnerica u mješovitom paru Sania Mirza iznenađujuće su poraženi u četvrtfinalu Roland Garrosa. Bolja od njih bila je kanadsko-indijska kombinacija, Dabrowski/Bopanna...

Drugi nositelji mješovitog turnira parova na Roland Garrosu, Sania Mirza i Ivan Dodig, neočekivano su ispali u četvrtfinalu, u manje od sat vremena svladala ih je kanadsko-indijska kombinacija, Gabriela Dabrowski/Rohan Bopanna.

Hrvat i Indijka razočarali su nastupom protiv sedmih nositelja, u 52 minute poraženi su sa 6:3, 6:4, iako su uoči meča slovili za poprilične favorite.

Jedan break bio je dovoljan u prvom setu za Dabrowski i Bopannu, već u drugoj igri dolaze do breaka, a u idućem gemu spašavaju break-loptu i potvrđuju servis prednosti. Mogli su već pri 5:2 do seta, ali hrvatsko-indijska kombinacija spašava dvije break/set-lopte, no bila je to samo odgoda pobjednika seta, Dabrowski i Bopanna rutinski na svom servisu dolaze do 6:3.

Dvaput su servis Dodig i Mirza gubili u drugom setu, tračak nade probudili su u osmoj igri kada su napokon došli do breaka, ali za više od toga snage i kvalitete nije bilo, s konačnih 6:3, 6:4 Kanađanka i Indijac prolaze u polufinale gdje će igrati protiv pobjednika meča Klepač/Inglot - Hlavačkova/Roger-Vasselin.

Roland Garros, mješoviti parovi, četvrtfinale:
Dabrowski/Bopanna (KAN/IND, 7) - Mirza/Dodig (IND/HRV, 2) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!