Tenis

VIDEO: Murray i Wawrinka u tri seta do četvrtfinala, Nishikori prespavao prvi set

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.06.2017.
VIDEO: Murray i Wawrinka u tri seta do četvrtfinala, Nishikori prespavao prvi set
Foto: EPA

Uz Marina Čilića u četvrtfinale Roland Garrosa prošli su i Stan Wawrinka, Andy Murray i Kei Nishikori. Upravo Wawrinka bit će sljedeći Čilićev protivnik...

Andy Murray rutinski je odradio posao protiv Rusa Karena Hačanova i prošao je u četvrtfinale Roland Garrosa. Ovo je ujedno 650. pobjeda Murrayja na turnirima, a protiv Hačanova nije dolazila u pitanje. Mladi Rus ovaj put nije imao sreće, Škot je za razliku od nekih drugih ovogodišnjih mečeva vrlo malo griješio i glatko je prošao dalje.

"Sveukupno gledajući ovo je moj najbolji meč u Parizu. Uvjeti su bili teški, vjetar je stvarao dosta problema, ali sa svakim mečom osjećam se sve bolje. Imao sam dobar plan, bio sam pravovremen na udarcima i dobro predviđao što napraviti u svakom trenutku", komentirao je Murray.

Hačanov je bio najmlađi igrač koji je došao do četvrtog kola još od 2009. godine kada je 20-godišnji Marin Čilić došao do te faze.

Kei Nishikori prespavao je prvi set protiv Fernanda Verdasca, nije uzeo niti jedan gem, ali nakon toga zaigrao je puno bolje i napravio preokret. "U prvom setu izgledao je jako umorno, učinilo mi se i da se žalio na bolove, ali onda je odjednom počeo pogađati blizu linija i praktički više nije griješio", govorio je Verdasco.

Japanac je uistinu dramatično podignuo razinu igre i Verdasco je imao sve više problema. Nakon što je u prvom setu imao tek dva winnera i 15 neprisiljenih pogrešaka, Nishikori je ipak prošao dalje.

"U prvom setu stvarno ništa nisam mogao učiniti, ali sam se jako trudio okrenuti dvoboj i igrati agresivnije. Nemam pojma kako sam osvojio drugi i treći set, bilo je puno borbe i dugačkih izmjena, ali sam zato četvrti set odigrao savršeno", istaknuo je Japanac.

Specijalist za Grand Slam turnire Stan Wawrinka sljedeći je protivnik Marina Čilića. Wawrinka je u tri seta svladao Gaela Monfilsa, ali nije imao lagan posao, u prva dva seta vodila se velika borba koja je u oba slučaja otišla na stranu Švicarca.

Nakon što je poveo s 2-0 u setovima, Wawrinka je imao lakši posao, Monfils se predao i sa 6:2 izgubio treći set. Unatoč velikoj podršci s tribina, Monfils je upisao i deveti poraz u deset međusobnih dvoboja. U drugom setu spasio je četiri set lopte, imao i break prednosti, break lopte nakon što se Wawrinka vratio, ali nakon gubitka tog seta, priči je bio kraj.

"Očekivao sam težak meč i takav je i bio. Gael i ja zajedno treniramo stoga sam znao da neće biti nimalo lako. On ima sjajan forhend i možda najbolju obranu na Touru, znao sam da moram preuzeti inicijativu i poručiti mu da ga čeka nekoliko sati teške borbe ako me želi pobijediti", kaže Wawrinka.

Roland Garros, četvrto kolo:
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Karen Hačanov (Rusija) 6:3, 6:4, 6:4
Kei Nishikori (Japan, 8) - Fernando Verdasco (Španjolska) 0:6, 6:4, 6:4, 6:0
Stan Wawrinka (Švicarska, 3) - Gael Monfils (Francuska, 15) 7:5, 7:6(7), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!