Nogomet

Arda Turan završio reprezentativnu karijeru nakon sukoba s novinarom

Branimir Korać • utorak, 06.06.2017.
Arda Turan završio reprezentativnu karijeru nakon sukoba s novinarom
Foto: EPA

Barcelonin veznjak Arda Turan završio je reprezentativnu karijeru na neslavan način. Zbog napada na novinara poslan je kući iz reprezentativnog kampa nakon čega je objavio završetak karijere u dresu Turske...

Nakon dvoboja protiv Makedonije koji je završio bez pogodaka, turska reprezentacija zaputila se prema Sloveniji gdje čeka kvalifikacijski dvoboj s Kosovom, a u zrakoplovu došlo je do incidenta nakon kojeg je Arda Turan završio reprezentativnu karijeru.

Naime s reprezentacijom u zrakoplovu bili su i novinari, a Arda je "na pik" uzeo Bilala Mesea, novinara Milliyeta, a sada već bivšem reprezentativcu jako su zasmetali Meseovi tekstovi u kojima je pisao o Turanovom nezadovoljstvu oko isplata premija za nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Inače Turan je u Francuskoj kao i cijela reprezentacija igrao dosta loše pa su ga čak i navijači uzeli na zub. Kasnije ga niti Fatih Terim neko vrijeme nije zvao u reprezentaciju, ali krajem godine ipak ga je vratio.

Kako tvrde turski mediji, napad Turana na novinara nije bio samo verbalan već je pokušao i fizički napasti ga i jedva je spriječen teži incident.

Turan je vrlo brzo isključen iz reprezentacije za dvoboj protiv Kosova, ali se nedugo zatim i sam oprostio završivši reprezentativnu karijeru.

"Napuštam reprezentaciju i više neću igrati za Tursku. Tužno je, ali ne žalim ni za čim. Igrao sam za sve turske selekcije, volim Tursku i reprezentaciju. Puno sam se žrtvovao, ali stigao je kraj. Jesam li jučer dobro postupio? Ne znam. Možda nije bilo ispravno, ali bar sam bio iskren. Jesam li dobio odgovor? Mjesecima je punio stranice, a kada se našao ispred mene, nije mogao reći više od dvije riječi", napisao je Turan na oproštaju.

U turbulentnoj reprezentativnoj karijeri odigrao je 96 utakmica, bilo je tu odličnih nastupa, ali i vrlo loših. Iako je mogao još puno dati Turskoj, 30-godišnji veznjak na ružan način se oprostio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!