Tenis

Neočekivano polufinale Roland Garrosa, kraj za jaki francuski adut i Wozniacki

Mihaela Bradovski • utorak, 06.06.2017.
Neočekivano polufinale Roland Garrosa, kraj za jaki francuski adut i Wozniacki
Foto: EPA

Poznate su prve polufinalistice Roland Garrosa. U borbi za finale naći će se neočekivano Timea Bacsinszky i Jelena Ostapenko koje su slavile protiv Kristine Mladenović i Caroline Wozniacki...

Francuzi su se nadali velikom rezultatu Kristine Mladenović, neki su je vidjeli čak u borbi za titulu pobjednice Roland Garrosa s obzirom na ovogodišnju formu, a onda je došao poraz u četvrtfinalu. Da je netko Kristini Mladenović ponudio dvoboj protiv Timee Bacsinszky za ulazak u polufinale, objeručke bi prihvatila - i pogriješila.

Bacsinszky nije briljirala ove sezone, ali u Parizu igra sjajno, a u danu uništenom kišom, bolje se snašla i odnijela pobjedu. Šokirala je Francuze svladavši njihovog glavnog aduta s dva puta po 6:4 u meču u kojem je Mladenović imala priliku za povratak, ali nije ju iskoristila. U drugom setu povela je s 3:1 pa izgubila četiri gema u nizu i oprostila se od nade u titulu.

"Bilo je jako teško jer nam je cijela karijera praktički bila u ovom dvoboju. Iznimno teško je držati koncentraciju tijekom ovakvog dana i žao mi je što sam izbacila francuskog aduta. Međutim ponosna sam, napokon sam napravila nešto veliko u Roland Garrosu", rekla je Bacsinszky.

Barem jedna finalistica Roland Garrosa bit će potpuno neočekivana. Bacsinszky će u polufinalu igrati protiv nepostavljene Latvijke Jelene Ostapenko koja je eliminirala Caroline Wozniacki. Kao i Mladenović protiv Švicarke, favorit je bila i Wozniacki, međutim nije išlo.

19-godišnja Ostapenko imala je problema u početku meča, nervoza je učinila svoje, ali drugi i treći set odradila je sjajno. Wozniacki je pala, počeli su se javljati i fizički problemi koji je prate već neko vrijeme i Ostapenko je odjurila do pobjede i uspjeha karijere.

"Još uvijek ne mogu vjerovati. Bilo je iznimno teško jer smo dva puta morale prekidati meč. Caroline je jako teška protivnica i igrala je odlično. Znala sam da moram ostati vrlo agresivna ako želim ikakvu priliku i to je funkcioniralo. Polufinale igram na rođendan, nadam se da ću si pokloniti pobjedu."

Roland Garros, četvrtfinale:
Timea Bacsinszky (Švicarska, 30) - Kristina Mladenović (Francuska, 13) 6:4, 6:4
Jelena Ostapenko (Latvija) - Caroline Wozniacki (Danska, 11) 4:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!