Nogomet

Nantes potvrdio: "Tražimo novog trenera, Sergio Conceicao preuzima Porto"

Branimir Korać • utorak, 06.06.2017.
Nantes potvrdio: "Tražimo novog trenera, Sergio Conceicao preuzima Porto"
Foto: EPA

Nakon sjajno odrađenog posla u Nantesu, Sergio Conceicao odlazi na razinu više. Bivši portugalski reprezentativac preuzima Porto...

Nantes je u prosincu prošle godine izgledao vrlo loše, držao je tek 19. mjesto i nalazio se u teškoj situaciji. U klubu su odlučili raskinuti suradnju s Reneom Girardom i momčad su u ruke dali Sergiju Conceicau.

Bivši portugalski reprezentativac od ljeta je bio bez angažmana nakon odlaska iz Vitorije Guimaraes, a njegov dolazak vrlo brzo se isplatio. Nantes je igrao sve bolje, rastao na ljestvici i s te skromne 19. pozicije na kraju došao do sedme, nadomak plasmana u Europu.

Nakon tog čudesnog rezultata, Conceicao se našao na meti brojnih klubova, a kada je stigao poziv iz Portugala, nije bilo dvojbe.

"Sergio Conceicao obavijestio je direktore Nantesa o velikoj želji za preuzimanjem Porta i to bez odgode. Kako bi se što bolje pripremili za sljedeću sezonu, nismo imali drugog izbora nego udovoljiti njegovom zahtjevu", poručili su iz Nantesa.

Francuski klub potvrdio je kako je postignut dogovor s Portom, a prema njemu osim Conceicaa odlaze i njegova tri pomoćnika.

U Portu će imati zadatak vratiti klub na vrh portugalskog nogometa, a na klupi mijenja Nuna Espirita Santa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!