Nogomet

Daniele De Rossi: "Svjetsko prvenstvo bi trebalo biti moje posljednje reprezentativno natjecanje"

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2017.
Daniele De Rossi: "Svjetsko prvenstvo bi trebalo biti moje posljednje reprezentativno natjecanje"
Foto: EPA

Dugogodišnji talijanski reprezentativac i igrač Rome Daniele De Rossi izjavio je kako ozbiljno razmišlja o nogometnoj mirovini nakon sljedeće Svjetskog prvenstva. Svjestan je da ga godine sustižu, ali kaže kako će reprezentaciji biti na raspolaganju i kasnije, ako bude potrebe...

Daniele De Rossi dugo je član talijanske nogometne reprezentacije i prijeći će Dina Zoffa na petom mjestu liste igrača s najviše nastupa, ako zaigra u prijateljskom dvoboju s Urugvajem. Nogometašu Rome bio bi to 113. nastup za Azzurre, ali kako sam kaže sljedeće Svjetsko prvenstvo moglo bi biti posljednje za njega jer se želi oprostiti od aktivnog igranja.

"Idemo prvo na Svjetsko prvenstvo, 2018. godine ću imati 35 godina i mogao bih se oprostiti od reprezentacije. Bit će mi čast doći ispred Zoffa, uskoro će to biti Andrea Pirlo tako da pričamo o legendama talijanskog nogometa. Kada razmišljam o 2020. godini, moram biti realističan. Ako budem potreban bit ću tamo, ali ozbiljno razmišljam da mi Svjetsko prvenstvo bude zadnje veliko natjecanje za Italiju.", kazao je Rossi

Prošli tjedan potpisao je novi dvogodišnji ugovor s Romom i time odbacio sva nagađanja o prelasku u milanski Inter: "To je posljednji ugovor koji ću potpisati u nogometnoj karijeri. Ne smeta mi što ne idem u Inter jer nikada niti nisam bio njegov igrač. Uvijek sam nosio isti dres i bilo bi mi čudno odjenuti dres neke druge boje.", rekao je Romin veteran.

33-godišnjak je prokomentirao i prelazak Luciana Spallettija na mjesto trenera Intera: "Žao mi je što je otišao jer je sjajan trener i bio sam jako vezan za njega. Nadam se da neće pokazati sve što zna u Interu jer će nam onda biti glavni konkurenti u prvenstvu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!