Nogomet

VIDEO: Venezuela i Engleska u finalu Svjetskog prvenstva do 20 godina

Branimir Korać • četvrtak, 08.06.2017.
VIDEO: Venezuela i Engleska u finalu Svjetskog prvenstva do 20 godina
Foto: EPA

Poznati su finalisti Svjetskog prvenstva do 20 godina. Venezuela je u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirala Urugvaj dok je Engleska s 3:1 nadigrala Italiju...

Prvi put u svojoj povijesti Venezuela je dohvatila finale Svjetskog prvenstva. Ovaj put riječ je o reprezentacijama do 20 godina, a Venezuelanci su do finala došli pobjedom protiv Urugvaja.

Učinili su to u drami, poravnali su na 1:1 u sudačkoj nadoknadi, a na kraju su slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Poveo je Urugvaj na startu drugog poluvremena pogotkom Nicolasa de la Cruza iz kaznenog udarca nakon što je Agustin Canobbio izborio kazneni udarac. Iako se isprva činilo da nije bilo posebnog prekršaja, sudac Marciniak je nakon pregleda snime pokazao na 11 metara.

Kada se činilo da će Urugvaj u finale, Samuel Sosa krasnim pogotkom iz slobodnog udarca poravnao je na 1:1 i izborio produžetke. Tamo pogodaka nije bilo, odluka je pala s 11 metara gdje je upravo De la Cruz bio neprecizan, njegov pokušaj obranio je Wuilker Farinez i Venezuela je otišla u finale.


Uruguay 1 - 1 Venezuela by Ball-Control

Tamo će igrati protiv Engleske koja je s 3:1 bila bolja od Italije. Talijani su poveli, međutim u zadnjih pola sata Engleska je napravila preokret i otišla do finala.

Ricardo Orsolini već u drugoj minuti doveo je Italiju u vodstvo nakon dobre akcije i asistencije Favillija, ali Engleska je uspjela napraviti preokret.

U 66. minuti Solanke je poravnao na 1:1, na sličan način u 77. minuti Lookman je zabio za 2:1 da bi u završnici susreta Solanke drugim pogotkom stavio točku na i.


Italy 1 - 3 England by Ball-Control

Svjetsko prvenstvo U20, polufinale:
Venezuela - Urugvaj 4:3 (1:1)
Italija - Engleska 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Ne okreći se sine...

    Piše: Petar Jenjić

    Ne okreći se sine...

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu koji je obilježilo igranje naših susjeda. Slovenija je, za razliku od Srbije, došla do boda...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!