Tenis

Ostapenko proslavila rođendan ulaskom u finale, tamo je čeka Halep

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.06.2017.
Ostapenko proslavila rođendan ulaskom u finale, tamo je čeka Halep
Foto: EPA

Jelena Ostapenko i Simona Halep borit će se za titulu pobjednice Roland Garrosa. Dok Halep ne predstavlja nikakvo iznenađenje, malo tko je vjerovao da će Ostapenko doći tako daleko...

Nakon četvrtfinalne pobjede Jelena Ostapenko imala je želju proslaviti rođendan ulaskom u finale. Uspjela je. Odigrala je još jedan sjajan meč i svladala Timeu Bacsinszky u tri seta i tako proslavila 20. rođendan.

Koliko je ovo veliki uspjeh za Ostapenko govori činjenica da je prva Latvijka koja je došla do finala na Grand Slam turnirima u Open eri i ujedno može postati prvi natjecatelj nakon Gustava Kuertena koji je osvojio svoj prvi turnir upravo na Grand Slamu. Legendarni Guga to je učinio upravo prije 20 godina u Parizu.

Protiv Bacsinszky nije dobro krenula, osjetila se nervoza, ali vrlo brzo došla je k sebi i uzela prvi set u tie-breaku. Švicarka se vratila u drugom setu, ali u trećem setu konstantno je hvatala zaostatak i nakon 3:3 potpuno pala te je Ostapenko otišla u finale.

"Jako sam sretna, volim igrati ovdje. Hvala vam svima na podršci, bolju proslavu rođendana nisam mogla zamisliti. Uvijek igram agresivno i udaram lopticu svom snagom kada se ukaže prilika, to mi je ovaj put donijelo pobjedu", rekla je Ostapenko nakon meča.

U finalu će imati najteže iskušenje, tamo je čeka dvoboj protiv Simone Halep. Halep igra fantastično u Parizu i iako je u posljednja dva meča trebala tri seta za pobjedu, ostaje prvi favorit za titulu.

U polufinalu igrala je protiv Karoline Pliškove i za nešto iznad dva sata stigla je do pobjede. Očekivane. Pliškova je također igrala vrlo dobro na ovogodišnjem izdanju ovog turnira, međutim Halep je bolja na ovoj podlozi, a kada je u ovakvoj formi, teško da to neće i iskoristiti.

U četvrtfinalu bila je na rubu ispadanja, gubila je 6:3, 5:1 protiv Eline Svitoline, ali napravila je veliki preokret i u tom ritmu nastavila je u polufinalu. Pliškova je uspjela uzeti drugi set, ali onaj ključni otišao je na stranu Halep.

"Karolina je dobra igračica i bilo je jako teško doći do pobjede. Lijepo je ponovno doći u finale i nadam se da ću igrati još bolje i doći do pobjede", kaže Rumunjka.

Roland Garros, polufinale:
Jelena Ostapenko (Latvija) - Timea Bacsinszky (Švicarska, 30) 7:6(4), 3:6, 6:3
Simona Halep (Rumunjska, 3) - Kristina Pliškova (Češka, 2) 6:4, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!