Nogomet

Hrvat preuzima belgijskog velikana, Ivan Leko novi trener Club Bruggea

Branimir Korać • petak, 09.06.2017.
Hrvat preuzima belgijskog velikana, Ivan Leko novi trener Club Bruggea

Club Brugge predstavio je novog trenera, a momčad od sljedeće sezone preuzima Ivan Leko. Bivši hrvatski reprezentativac stiže iz St. Truidena kojeg je vodio prošle sezone...

Trenerska karijera Ivana Leke ide uzlaznom putanjom. Nakon što ju je započeo u Leuvenu, prošle sezone vodio je St. Truiden, a sada je dobio priliku preuzeti Club Brugge.

Club Brugge uvijek ima visoke ambicije i želi se boriti za naslov prvaka stoga je pred Lekom teška zadaća i visoko postavljena letvica.

U klubu su se odlučili za njega nakon što su pratili rad u St. Truidenu gdje su imali trojicu igrača na posudbi i zadovoljni su njihovim napretkom.

"Na početku smo novog ciklusa. Kada smo birali novog trenera, nismo gledali samo ime već smo tražili stručnjaka koji će odgovarati našoj filozofiji i imati ono što tražimo. Tu je iskočilo Ivanovo ime, on jako dobro poznaje belgijsku ligu i naš klub, a prošle sezone ostvarivao je dobre nastupe sa St. Truidenom. Pozorno smo pratili naše igrače na posudbi i zadovoljni smo njihovim napretkom", kaže Vincent Mannaert, glavni menadžer Bruggea.

Inače Leko je ranije nosio dres Club Bruggea i kao igrač s njim je osvojio kup i superkup.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!