Tenis

Pet setova velike borbe otišlo na Wawrinkinu stranu, prvi igrač svijeta oprostio se od turnira

Petar Jenjić • petak, 09.06.2017.
Pet setova velike borbe otišlo na Wawrinkinu stranu, prvi igrač svijeta oprostio se od turnira
Foto: EPA

Odigran je i prvi polufinalni dvoboj muškog turnira na Roland Garrosu, a do pobjede je nakon velike borbe u pet setova došao Švicarac Stanislas Wawrinka koji je svladao prvog igrača svijeta Andyja Murraya...

Ostavite malo i za drugo polufinale. Mogli bi pomisliti neutralni gledatelji koji su odlučili potrošiti četiri sata i 37 minuta na meč između Andyja Murraya i Stanislasa Wawrinke. Repriza prošlogodišnjeg polufinala ipak je donijela drugačiji ishod, pobjedu švicarskog tenisača u pet setova.

U vrlo izjednačenom meču Wawrinka je ipak pokazao kvalitetu više, igrao napadački, koristio sve pogreške svog protivnika i u konačnici dominantno slavio sa 6:1 u odlučujućem petom setu. U novom finalu na Roland Garrosu čeka boljeg iz dvoboja Rafaela Nadala i Dominica Thiema.

Kao što smo i mogli očekivati, bio je ovo jedan vrlo izjednačen dvoboj, nijedan tenisač nije nudio previše na vlastitom servisu u prvom setu. Tek je Britanac imao jednu neiskorištenu break loptu u trećem gemu. Ipak, Wawrinka uspijeva napraviti break, činilo se u pravom trenutku. Poveo je s 5:3 i servirao za set, ali je s nekoliko pogrešaka forehandom ispustio stečenu prednost, iako je Murray samo vraćao lopticu u teren.

Tijesan tie-break otišao je na stranu prvog igrača svijeta koji je spasio jednu set loptu, pri zaostatku 6:5, i u konačnici došao do prednosti u setovima.

Kao što je to bio slučaj i u prvom setu, Švicarac je i u drugom setu napravio break i ubrzo poveo s 5:3. Za razliku od prethodnog seta, Wawrinka je još jednom uspio oduzeti servis svom protivniku i zaključio set na najbolji mogući način.

Sjajno je igrao Wawrinka u tim trenucima i Murray nije imao odgovora, niz osvajanja gemova nastavio je i dalje, breakom na početku trećeg seta. Ipak, nije dugo trebalo Britancu da se vrati u set, u kojem smo vidjeli ukupno pet breakova. Ključnim se pokazao onaj Murrayev za vodstvo 6:5. Prvi igrač svijeta mirno je odservirao i vratio prednost na svoju stranu.

Tijekom četvrtog seta nijedan tenisač nije imao priliku za oduzimanje servisa. U 13. igri inspirativnije je odigrao Wawrinka i sa 7:3 izborio posljednji set.

Švicarac je nastavio s odličnom igrom, napravio čak tri breaka i poveo s 5:0. Murray je uspio vratiti jedan, uspjevši se maknuti s nule, no to će mu biti slaba utjeha.

Roland Garros, polufinale:
Stanislas Wawrinka - Andy Murray 6:7 (6), 6:3, 5:7, 7:6 (3), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.06.2017. u 18:17
    Wawrinka izgurao Rafu sa drugog mjesta; Nadal ce morati danas pobijediti Thiema da bi vratio svoju poziciju! Tako se to radi, zete ;))
    Obrisan korisnik