Košarka

Žalgiris do sedmog uzastopnog naslova prvaka Litve

Petar Jenjić • petak, 09.06.2017.
Žalgiris do sedmog uzastopnog naslova prvaka Litve
Foto: EPA

Košarkaši Žalgirisa došli su do sedmog uzastopnog naslova prvaka Litve, dominaciju u domaćim natjecanjima potvrdili su današnjom pobjedom protiv Lietkabelisa 73:68 kojom su s ukupnih 4-1 zaključili sezonu na najbolji mogući način...

Završena je i 24. sezona litavske košarkaške lige u kojoj smo saznali očekivanog pobjednika. Naravno, radi se o Žalgirisu koji je došao do sedmog uzastopnog naslova i 19. ukupno. Još je jednom potvrdio dominaciju u domaćem prvenstvu finalnom pobjedom s 4-1 u seriji protiv Lietkabelisa.

Danas su na domaćem parketu svladali spomenutu momčad rezultatom 73:68, gosti su imali svojih prilika doći do druge pobjede u seriji, međutim, Žalgiris je zadržao smirenost i zaključio sezonu na najbolji mogući način.

Gosti su se vrlo dobro držali tijekom prvog poluvremena, no u završnim minutama su ipak posustali. Lukas Lekavičius ubacio je sedam poena u nizu za šest koševa viška Žalgirisa (35:29) koji je na poluvremenu imao i dvoznamenkastu prednost (42:31).

Sjajni Kšištof Lavrinovič držao je Lietkabelis u igri sve do završnih minuta, upravo su se gosti njegovim ubačajem spustili na tri koša minusa (70:67) minutu i pol prije kraja. Imali su priliku doći i do poravnanja, no Žalgiris je izdržao i upisao pobjedu.

Domaćine je do slavlja predvodio Lukas Lekavičius s 23 poena (2/6 za dva, 5/7 za tricu, slobodna bacanja 4/6), dok je Paulius Jankunas dodao 16 koševa (4/8 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i devet skokova.

Kod gostiju su po 12 koševa ubacili Žygimantas Skučas (3/5 za dva, 2/2 za tricu) i Kšištof Lavrinovič (3/4 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 6/10).

LKL, finale:
Žalgiris - Lietkabelis 73:68 (4-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!