Nogomet

Porto jedini kažnjen zbog kršenja financijskog fair playa

Branimir Korać • petak, 09.06.2017.
Porto jedini kažnjen zbog kršenja financijskog fair playa
Foto: EPA

UEFA je objavila rezultate praćenja financijskog fair playa među europskim klubovima, a jedini koji uvjete nije ispunio te mu slijedi kazna je Porto...

Porto je jedan od klubova koji dobro zarađuje na transferima, međutim prošle sezone nije završio u plusu, prekršio je Uefin financijski fair play i slijedi mu kazna.

Danas je objavljeno kako je postignuta nagodba prema kojoj će Porto platiti kaznu u visini od 700 tisuća eura te će sljedeće sezone na A listi moći imati registrirana 22 umjesto 25 igrača.

Nagodba vrijedi četiri godine kroz koje će se pratiti poslovanje Porta, a moguć je i raniji prekid takozvanog nadzora ako se značajno poboljša financijska situacija.

U sličnoj poziciji bio je i zagrebački Dinamo koji je kažnjen prošle godine, međutim u travnju ove godine UEFA je potvrdila kako je Dinamo ispunio sve Uefine zahtjeve i više nije pod nadzorom.

Još uvijek su pod nadzorom Astana, Krasnodar, Lokomotiv Moskva i Zenit, no sva četiri kluba ispunili su uvjete koji su postavljeni za netom završenu sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!