Košarka

FMP preko Partizana do finala srpskog prvenstva

Petar Jenjić • petak, 09.06.2017.
FMP preko Partizana do finala srpskog prvenstva
Foto: FaH

Košarkaši FMP-a priredili su iznenađenje i u drugoj polufinalnoj utakmici protiv Partizana te su pobjedom 78:68 prošli u finale gdje ih očekuje dvoboj s Crvenom zvezdom...

Nakon velikog iznenađenja u prvoj utakmici u kojoj je FMP došao do gostujuće pobjede 96:91, košarkaši Partizana nisu oduševili niti u drugoj. FMP je na domaćem parketu slavio rezultatom 78:68 čime je prošao u finale.

Kao što je to bio slučaj i u prvoj utakmici, Partizan je igrao vrlo slabo, posebno u obrani, i nije uspio doći do pobjede i osiguravanja treće polufinalne utakmice.

U uvodnim minutama utakmice nismo gledali pretjerano dobru košarku, gdje se nešto bolje snašao domaćin i nakon ubačaja Jonaha Boldena vodio 14:9. Držali su se gosti u egalu, ali do preokreta nisu uspijevali doći, na kraju prve četvrtine zaostajali su pet razlike (22:17).

U drugoj dionici prednost FMP-a je samo rasla, ubrzo je domaćin preko Filipa Čovića došao i do dvoznamenkaste prednosti (36:26) koju je zadržao do kraja prvog poluvremena.

Nastavak susreta puno bolje je otvorio domaćin koji je s lakoćom održavao prednost. Ipak, nakon ozljede razigravača Marka Ljubičića, igra FMP-a je oslabila što je Partizan iskoristio i uspio se malo približiti. Iako nisu postigli koš gotovo četiri minute, košarkaši Partizana uspjeli su doći na sedam koševa minusa u posljednjoj četvrtini (70:63), ali više od toga nije išlo.

Do pobjede ih je predvodio Dejan Davidovac s 19 poena (4/8 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 8/13) i 12 skokova, dok je Jonah Bolden dodao 16 koševa (3/5 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 1/2).

Jedini je raspoložen kod Partizana bio Will Hatcher s 18 poena (6/10 za dva, 1/6 za tricu, slobodna bacanja 3/4).

U finalu će igrati protiv Crvene zvezde koja je s 2-0 bila bolja od Mega Leksa.

Srpska liga, polufinale:
FMP - Partizan 78:68 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!