Nogomet

VIDEO: Luda utakmica u Glasgowu, Škoti iz slobodnih udaraca preokrenuli, Kane spasio Englezima bod

Dario Dodić • subota, 10.06.2017.
VIDEO: Luda utakmica u Glasgowu, Škoti iz slobodnih udaraca preokrenuli, Kane spasio Englezima bod
Foto: EPA

Od četiri odigrane popodnevne utakmice europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. svakako je najzanimljivija odigrana u Glasgowu gdje je Škotska imala Engleze na konopcima i sve uprskala u sudačkoj nadoknadi...

SKUPINA F

Škotska - Engleska 2:2
Slovenija - Malta 2:0

1. Engleska 14
2. Slovenija 11
3. Slovačka 9
4. Škotska 8
5. Litva 5
6. Malta 0

Fenomenalno drugo poluvrijeme na Hampden Parku odigrali su ljuti rivali Škotska i Engleska. Škoti su nakon dugo vremena imali priliku svladati mrske im Engleze na svom travnjaku, imali su vodstvo i priliku za povećanje istog i onda su sve uprskali u sudačkoj nadoknadi.

Izuzmemo li posljednjih desetak minuta, nije to bila posebno atraktivna utakmica. Englezi su imali inicijativu, prilično jalovu, što je rezultiralo poluvremenom bez pogodaka. Engleska je u susret ušla bez poraza u skupini F, ali i bez primljenog gola. Kako je susret odmicao sve se izglednijim činilo kako će na kontu primljenih golova ostati nula, ali nije izgledalo kao da će škotski vratar Gordon kapitulirati.

Engleski izbornik Southgate povlači pravi potez u 65. minuti, umjesto Rashforda uvodi Oxlade-Chamberlaina, koji mu se pogotkom odužuje nakon pet minuta.

Djelovalo je kao da se Englezima smješi nova pobjeda, ali onda se ukazao Leigh Griffiths i dvama krasnim pogocima iz slobodnih udaraca u 87. i 90. minuti donosi preokret Škotskoj. Morali su izdržati Škoti još četiri minute, ali nisu uspjeli. Imali su kontru 3-na-2 Škoti za potvrdu pobjede u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali nisu to dobro odradili, lopta dolazi do Sterlinga koji šalje dugu loptu u šesnaesterac Škotske, točno na nogu Harryja Kanea, koji zabija za konačnih 2:2.

Remi Engleza i Škota najbolje su iskoristili Slovenci, koji su s laganih 2:0 na Stožicama u Ljubljani svladali posljednjeplasiranu Maltu.

Poveli su Slovenci u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, lijepo je iskosa s desne strane poentirao Iličić. Konačnih 2:0 postavio je Novaković u 84. minuti na asistenciju Iličića.

Slovenija se trenutno nalazi na drugom mjestu, s dva boda više od trećeplasirane Slovačke koja svoj dvoboj šestog kola igra večeras, gostuje kod Litve.

SKUPINA E

Kazahstan - Danska 1:3

1. Poljska 13
2. Danska 10
3. Crna Gora 7
4. Rumunjska 6
5. Armenija 6
6. Kazahstan 2

U jedinoj utakmici skupine E igranoj u ranijem terminu Danska je u gostima kod Kazahstana upisala važnu pobjedu. Slavili su Danci s 3:1 i tako pobjegli na tri boda od Crne Gore koja igra kod kuće s Armenijom.

Nisu se previše mučili Danci u Almatyju, u 27. su minuti poveli, strijelac lijepog gola iz voleja bio je Jorgensen. Posao je Dancima olakšao kapetan domaćih Islamhan zbog udaranja laktom Kvista u 43. minuti.

Eriksen je iz jedanaesterca povisio na 2:0 početkom drugog dijela, dok je kakvu-takvu nadu Kazahstanu probudio Kuat u 76. minuti.

Veselje nije dugo trajalo, pet minuta kasnije Dolberg zabija za konačnih 3:1 na dodavanje Braithwaitea.

SKUPINA C

Azerbajdžan - Sjeverna Irska 0:1

1. Njemačka 15
2. Sjeverna Irska 13
3. Češka 8
4. Azerbajdžan 7
5. Norveška 3
6. San Marino 0

Odigrana je i jedna utakmica u skupini C. Sjeverna Irska je na teškom gostovanju kod Azerbajdžana došla do treće uzastopne pobjede, treći put zaredom nije primila gol, i tako učvrstila drugu poziciju ispred Češke, koju očekuje gostovanje kod Norveške.

Mora se priznati, bolje su na travnjaku stajali izabranici Roberta Prosinečkog, ali dominaciju i inicijativu nisu uspjeli pretvoriti u vodstvo. Najbliže golu bio je Ismajlov u prvom dijelu, no neprelazan je bio McGovern.

Sjeverna Irska igrala je svoju igru, čvrsto do samog kraja, čekajući priliku za sva tri boda. Dočekali su gosti priliku u drugoj minuti sudačke nadoknade, za pobjedu Sjeverne Irske zabio je Dallas.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!