Nogomet

Ante Čačić: "Imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres"

hns.family • nedjelja, 11.06.2017.
Ante Čačić: "Imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Ante Čačić govorio je na konferenciji za medije uoči kvalifikacijskog okršaja s Islandom u Reykjaviku...

Hrvatska je u Reykjaviku odradila posljednji trening uoči drugog sraza s Islanđanima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Prošle je godine Island u Zagrebu svladan rezultatom 2:0.

"Naša je momčad upoznata s islandskim načinom igre i područjima gdje su oni najučinkovitiji. Imaju dobre prekide, udarce iz kuta, ubacivanja s distance i poludistance, čak i iz auta. Naglasili smo to igračima, kako osujetiti takve pokušaje. Najveća im je snaga zajedništvo, drže se kolektivne igre od početka do kraja. To je klasa više u odnosu na ostale reprezentacije. Bude li Hrvatska u tom segmentu na svojoj razini, onda bi kvaliteta - nesporno na našoj strani - trebala doći do izražaja", naglasio je izbornik Ante Čačić.

"Bitno je u svaku utakmicu ući odgovorno, bez podcjenjivanja suparnika, ali i sebe, te učiniti sve za prezentaciju vlastite kvalitete. Kroz kontrolu i dominaciju pokušat ćemo stvarati situacije za realizaciju. Hrvatska će kao i svaki puta nastojati doći do pobjede", dodao je.

S obzirom na ozljede, svoj bi doprinos mogla dati i neka nova imena u reprezentaciji.

"Santini je odličan realizator u ozbiljnoj ligi poput Ligue 1, Pašalić igra zapaženo u Italiji, a Andrijašević je odigrao sjajnu sezonu u hrvatskom prvaku. Santinija sam vidio i protiv Meksika te možemo reći da smo ga s pravom pozvali i na njega se može računati, ukoliko nastavi igrati na isti način. Zaista sam miran, imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres. Znam da neće zakazati jer nam je svima želja staviti momčad na prvo mjesto", kaže Čačić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!