Tenis

Jana Fett ekspresno do glavnog ždrijeba Nottinghama

Dario Dodić • nedjelja, 11.06.2017.
Jana Fett ekspresno do glavnog ždrijeba Nottinghama
Foto: Davor Sajko

Hrvatska tenisačica Jana Fett bez ikakvih se poteškoća plasirala u glavni ždrijeb WTA turnira u Nottinghamu, svladavši u dva seta Amerikanku Sachiju Vickery...

Jana Fett odlično je prošla kroz kvalifikacije WTA turnira u Nottinghamu i ostvarila plasman u glavni ždrijeb turnira. U finalu kvalifikacija u dva je seta pobijedila Amerikanku Sachiju Vickery, inače prvu nositeljicu kvalifikacija.

U prvom dvoboju u karijeri protiv Vickery Jana je posao odradila za sat i 15 minuta. Slavila je sa 6:4, 6:3.

Već u trećoj igri prvog seta Hrvatica je došla do breaka prednosti, a malo je nedostajalo da u petom gemu dođe do novog breaka protiv Vickery. Nije uspjela iskoristiti dvije break-lopte, a zatim glatko gubi svoj servis u idućoj igri, Amerikanka se vraća na 3:3.

Brzo se oporavila Fett, u sedmoj igri dolazi do drugog breaka, koji drži do kraja seta, sa 6:4 dolazi do prednosti u setovima.

Još je uvjerljivija Fett bila u drugom setu, iako je početak podsjećao na prvi set. Ponovno je u trećem gemu došla do breaka, zatim u petom propustila priliku za break, u šestoj igri breakom Vickery dolazi do 3:3. U sedmoj igri Jana koristi četvrtu break-loptu, svoj servis-gem drži bez većih problema, novim breakom u devetoj igri dolazi do pobjede i glavnog ždrijeba Nottinghama.

Još nije poznato s kim će Hrvatica igrati u prvom kolu turnira, kandidatkinje su Wickmayer, Bartel, Rybarikova, Osaka, Šafarova i Pironkova.

WTA Nottingham, kvalifikacije, finale:
Jana Fett (HRV, 9) - Sachia Vickery (SAD, 1) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!