Nogomet

VIDEO: Englezi svjetski prvaci, Venezuela promašila jedanaesterac za remi

Dario Dodić • nedjelja, 11.06.2017.
VIDEO: Englezi svjetski prvaci, Venezuela promašila jedanaesterac za remi
Foto: EPA

Reprezentacija Engleske do 20 godina osvojila je prvo Svjetsko prvenstvo u tom uzrastu, u finalu natjecanja u Suwonu u Južnoj Koreji Engleska je s minimalnih 1:0 pobijedila Venezuelu...

Engleska U-20 reprezentacija novi je svjetski prvak, u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji svladala je odličnu reprezentaciju Venezuele s minimalnih 1:0 i tako prvi put došla do svjetske titule u ovom uzrastu. Imala je Venezuela sjajnu priliku za izjednačenje, ali Penaranda nije uspio realizirati jedanaesterac. Točnije, fenomenalni Woodman sjajno je obranio njegov pokušaj.

Bila je to utakmica dostojna finala, koja je po prikazanoj igri zaslužila više od samo jednog pogotka, ali briljirala su oba golmana, Farinez kod Venezuele i već spomenuti Woodman na vratima Engleske.

Presudio je trenutak iz 35. minute kada je Dominic Calvert-Lewin iz drugog pokušaja zatresao mrežu Venezuele. Prvo je nadskočio svog braniča i došao do lopte, zatim dobro opalio, ali još bolje brani Farinez. Na nesreću Južnoamerikanaca lopta se odbija do Calverta-Lewina, koji iz drugog pokušaja ne griješi, dovodi Englesku u vodstvo.

Zasluženo je povela Engleska, pokazala je više od igre do tog trenutka, iako je i Venezuela preko Lucene mogla do gola - u 25. je minuti opalio s više od 25 metara, zaustavila ga je lijeva vratnica.

U nastavku je kod Venezuele u igru ušao Soteldo, momak koji niskim težištem i brzim promjenama smjera neodoljivo podsjeća na Luku Modrića. Izluđivao je engleske braniče, razigravao suigrače, ali Venezuela je muku mučila sa završnicom. Mogla je i Engleska do drugog gola, kada je Onomah opalio s 20-ak metara, lopta se od grede odbila u crtu i vratila u igru.

Posebno je problem sa završnicom kod Venezuele došao u prvi plan u 74. minuti kada je sudac Kuijpers nakon prekršaja Clarkea-Saltera pokazao na bijelu točku. Najstrožu je kaznu izveo Adalberto Penaranda, Woodman je već izabrao stranu, Penaranda je pucao po sredini, Woodman refleksno rukom brani i donosi zlato Engleskoj.

Treće je mjesto osvojila reprezentacija Italije. Nakon što su u regularnom vremenu i produžecima odigrali bez pogodaka protiv Urugvaja, broncu su Talijani osvojili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Svjetsko prvenstvo U-20, finale:
Engleska - Venezuela 1:0

Utakmica za treće mjesto:
Italija - Urugvaj 0:0 (4:1 nakon jedanaesteraca)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!