Košarka

Fenerbahče do nove pobjede u finalu unatoč dobrom otporu Bešiktaša

Petar Jenjić • nedjelja, 11.06.2017.
Fenerbahče do nove pobjede u finalu unatoč dobrom otporu Bešiktaša
Foto: EPA

Košarkaši Fenerbahčea još su jednom obranili domaći teren u finalu turskog prvenstva. Pobjedom protiv Bešiktaša rezultatom 83:74 poveli su s 2-0 u finalnoj seriji i napravili novi korak prema obrani naslova prvaka...

Druga utakmica finala turskog prvenstva bila je preslika prve. Fenerbahče je na domaćem parketu svladao Bešiktaš rezultatom 83:74 i poveo s 2-0 u seriji te će u gostima imati priliku osigurati novi naslov prvaka.

Bešiktaš je ponovno odigrao vrlo dobru utakmicu, držao se u egalu tijekom većeg dijela susreta, iako je malo posustao u drugom poluvremenu. Ako ponove sličnu igru pred svojim navijačima, mogli bi zakomplicirati planove svojim protivnicima.

Kao što je to bio slučaj i u prvoj utakmici, Bešiktaš je od samog početka bio vrlo tvrd orah. U vrlo izjednačenom prvom poluvremenu nijedna se momčad nije uspijevala odvojiti na veću razliku. O izjednačenosti utakmice dovoljno govori podatak kako nijedna strana nije vodila s više od četiri razlike, bio je to Bešiktaš u završnici prve četvrtine (19:15).

Iako su vodili većim dijelom poluvremena, gosti su na poluvrijeme ipak otišli s tri poena zaostatka nakon ubačaja Nikole Kalinića u posljednjim sekundama (39:36).

Kao da su druge momčadi izašle na teren u nastavku susreta, Fenerbahče je krenuo furiozno i za samo dvije i pol minute napravio seriju 10:2 za prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici (49:38). Nastavio je domaćin i nakon minute odmora Bešiktaša igrati u istom ritmu.

Tricom Bogdana Bogdanovića u 33. minuti Fenerbahče je došao do najvećih 15 koševa prednosti (66:51). U nekoliko je navrata Bešiktaš došao na osam koševa zaostatka, imao priliku za povratak u egal, međutim, nisu uspjeli.

Bogdanović je predvodio Fenerbahče do pobjede s 19 poena (4/8 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 2/4) i sedam asistencija, dok je Jan Vesely (6/8 za dva, slobodna bacanja 4/6) dodao 16 koševa.

Najbolji je kod gostiju bio Michael Roll sa 16 koševa (3/4 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 1/1), Vladimir Štimac je dodao 15 poena (6/9 za dva, slobodna bacanja 3/5) i 11 skokova.

Super ligi, finale:
Fenerbahče - Bešiktaš 83:74 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!