Kvalifikacije za SP 2018., skupina I, 6. kolo, 11.06.2017, 20:45 h
Island
Island 1:0 Hrvatska
Hrvatska

VIDEO: Magnusson u 90. minuti šokirao Hrvatsku za tri islandska boda

Branimir Korać • nedjelja, 11.06.2017.
VIDEO: Magnusson u 90. minuti šokirao Hrvatsku za tri islandska boda
Foto: EPA

Hrvatska je upisala poraz u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Island je u Reykjaviku slavio s 1:0. U 90. minuti domaćin je stigao do pogotka i svladao dosta blijedu Hrvatsku...

Loše izdanje Čačićevih izabranika u Reykjaviku. Island je odnio pobjedu 1:0 u susretu u kojem je Hrvatska rijetko prijetila, odigrala izrazito loših zadnjih 10-15 minuta i primila pogodak u 90. minuti.

Ne može se reći nezasluženo, Hrvatska je odigrala ispod razine svojih mogućnosti, Island je bio borbeniji i to mu se na kraju isplatilo. Imala je Hrvatska ponešto prilika, ali bilo je to premalo za prolaznu ocjenu.

Islanđani su od početka susreta bili agresivniji i borbeniji, ali i nekonkretniji. U prvih 45 minuta Hrvatska je bila opasnija, međutim nije niti ona imala onu pravu čistu priliku.

U početku susreta Island je izgledao čvršće i odlučnije, Hrvatska nije mogla uspostaviti igru i dosta se mučila u iznošenju lopti.

Međutim prva prava prilika bila je pred vratima Halldorssona. Perišić je dobio odličnu loptu i ušao u 16 metara, međutim nije na vrijeme poslao povratnu loptu u sredinu, ona je završila iza leđa Mandžukića i prijetnja je otklonjena.

Island je izgledao sasvim korektno do 16 metara Hrvatske, ali nije znao što učiniti s loptom kada bi došao u tu zonu pa Lovre Kalinić nije imao previše posla.

Osim te prijetnje Perišića, Hrvatska je u nekoliko navrata zaprijetila udarcima iz vana, ali ni nisu bili dovoljno opasni da bi zabrinuli domaćina.

U drugi dio Hrvatska je ušla nešto bolje, a u 55. minuti stigla je i do prve prave velike prilike na susretu. Perišić je dobro ubacio u sredinu za Nikolu Kalinića koji je pucao sa sedam-osam metara, lopta je išla prema bližem kutu, ali prošla malo pokraj vratnice.

Island nije ostao dužan i odmah je uzvratio na drugoj strani, Birkir Bjarnason pokušao je iznenaditi Kalinića, no i ovaj pokušaj sijevnuo je pokraj vratnice.

Nakon nešto više od sat vremena igre Ante Čačić povukao je prvu izmjenu i poslao na travnjak Marcela Brozovića umjesto Nikole Kalinića i upravo Brozović opasno je pucao u 66. minuti kada je Halldorsson u posljednji trenutak skrenuo loptu u korner.

U nastavku susreta Hrvatska nije bila opasna, igrala je dosta nepovezano i imala je velikih problema s agresivnim Islanđanima. Domaćin je preselio igru na hrvatsku polovicu i u završnici susreta imao je dvije odlične situacije.

Prvo je u 87. minuti Domagoj Vida blokirao pokušaj Sigurdssona da bi nakon toga Island poveo.

U 89. minuti zaboravljen od strane obrane ostao je Gudmundsson, Kalinić je odlično obranio njegov udarac glavom, lopta je otišla u korner iz kojeg je domaćin stigao do pogotka. Sigurdsson je izveo korner, Hordur Bjorvin Magnusson ostao je nečuvan na petercu i glavom poslao loptu u mrežu.

Do kraja susreta promjena nije bilo, Island je pobijedio Hrvatsku s 1:0 i tako potpuno zakomplicirao situaciju u skupini.

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Finska1:2Ukrajina
Island1:0Hrvatska
Kosovo1:4Turska
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor13.06.2017. u 09:07
    vec sam napisao da primamo golove u posljednjim sekundama važnih utakmica i to ne može biti ni slučajnost ni sreća/nesreća jer nam se to dogodilo više puta. To je problem koji treba prepoznati i početi ga rješavati, a ako ga i dalje izbornik ne vidi onda stvarno treba otiči i pustit nekog drugog da... [više na forumu]
    qvestor
  • interreg12.06.2017. u 10:48
    i primiti takav pacerski gol u zadnjoj minuti ... akcija izgleda kao na utakmici zupanijske lige, jedino sto navijaca ima vise.
    interreg
  • interreg12.06.2017. u 09:50
    sportoz je u pravu, mi nismo vrhunska reprezentacija jer da jesmo imali bi sada 5 i 6 bodova fore.. nas je plafon plasirati se na prvenstvo i proci skupinu. to je od 98 godine nas maksimum i to je ujedno i nas nivo. za nesto vise bi trebalo bas jako puno srece. a uz malo nesrece necemo ovaj puta ni... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik12.06.2017. u 05:07
    Uz duzno postovanje gospodinu Cacicu i njegovom trenerskom iskustvu on nije jos zreo za vodjenje momcadi koja bi osvojila HNL a kamoli da vodi nasu reprezentaciju...mislim da je to svima bilo jasno od samog pocetka....nazalost jos jedna tuzna istina u nasoj drzavi
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo911.06.2017. u 23:23
    a koje najave su bile iss,, idemo po tri boda imamo želju i volju,,ovo ono,, idem i ja kupit mercedesa bez obzira kaj imam 100kn u džepu... uglavnom kak su igrali tak su i završili.. tak da bravo za Island kako god okreneš bili su bolji..
    Ronaldo9