Automoto

Hamilton lakoćom do pobjede u Kanadi, Vettel van pobjedničkog postolja

Branimir Korać • nedjelja, 11.06.2017.
Hamilton lakoćom do pobjede u Kanadi, Vettel van pobjedničkog postolja
Foto: EPA

Mercedesovi bolidi završili su na vrhu na Velikoj nagradi Kanade, pobjedu je odnio Lewis Hamilton, a drugi je bio Valtteri Bottas. Hamilton je iskoristio probleme Sebastiana Vettela i tako smanjio zaostatak na 12 bodova u ukupnom poretku...

Nakon što je ostvario najbrže vrijeme u kvalifikacijama, Lewis Hamilton odnio je i pobjedu u utrci za Veliku nagradu Kanade. Dominirao je utrkom i rutinski stigao do pobjede što pokazuje i konačnih 20 sekundi prednosti nad Valtterijem Bottasom koji je završio kao drugi.

Sebastian Vettel loše je startao i pao u poretku te se morao boriti do samog kraja utrke za povratak u vrh, na kraju je mogao završiti i kao treći, ali ipak u finišu nije uspio prestići Daniela Ricciarda koji se ugurao na postolje.

Vettel je na startu ušao u probleme, Verstappen je sjajno krenuo i probio se na drugu poziciju, pritom je i oštećeno Vettelovo prednje krilo koje je morao ubrzo i promijeniti pri čemu je pao u poretku.

Vrlo rano na stazu je morao izaći sigurnosni automobil nakon incidenta koji su imali Carlos Sainz i Romain Grosjean. Sainz je pritom zakačio i Felipea Massu te su obojica završili utrku već u prvom krugu.

Nakon tog kaosa na startu Hamilton je počeo graditi prednost, iz kruga u krug povećavao ju je u odnosu na Verstappena koji je ubrzo također odustao zbog problema s bolidom. U 11. krugu završio je s utrkom, Hamilton je nastavio kontrolirati situaciju na stazi i vilo je sve jasnije da mu se nitko neće uspjeti približiti.

Dok je on jurio prema pobjedi, u pozadini je bilo zanimljivo pratiti Vettela koji je polako rastao u poretku i u završnici utrke prestigao Raikkonena, Ocona i Pereza te stigao u sekundu zaostatka za Ricciardom. Kako je vozio, da su do kraja ostala još dva-tri kruga, završio bi i na postolju.

Hamiltonu je ovo 56. pobjeda u karijeri i treća ove sezone nakon slavlja u Kini i Španjolskoj.

Velika nagrada Kanade:
1. Hamilton (Mercedes) 1:33:05.153
2. Bottas (Mercedes) +19.783
3. Ricciardo (Red Bull) +35.297
4. Vettel (Ferrari) +35.907
5. Perez (Force India) +40.476
6. Ocon (Force India) +40.716
7. Raikkonen (Ferrari) +58.632
8. Hulkenberg (Renault) + 1:00.374
9. Stroll (Williams)
10. Grosjean (Haas)
11. Palmer (Renault)
12. Magnussen (Haas)
13. Ericsson (Sauber)
14. Vandoorne (McLaren)
15. Wehrlein (Sauber)
16. Alonso (McLaren)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!