Nogomet

Badelj: "Nismo se najbolje snašli", Čačić: "Imali su više energije"

Petar Jenjić • nedjelja, 11.06.2017.
Badelj: "Nismo se najbolje snašli", Čačić: "Imali su više energije"
Foto: EPA

Prvim porazom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvu Vatreni su uvelike zakomplicirali situaciju u skupini. Milan Badelj i izbornik Ante Čačić svjesni su kako nisu odigrali dobru utakmicu, ali vjeruju kako u preostale četiri utakmice mogu dokazati kako zaslužuju otići na veliko natjecanje...

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je i prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Island je na domaćem terenu u Reykjaviku slavio pogotkom Hordura Bjorvina Magnussona i dodatno zakomplicirao situaciju u skupini I.

Očekivano je nezadovoljan igrom bio i Milan Badelj, svjestan da je Hrvatska odigrala vrlo slabu utakmicu, bez prave prilike tijekom svih 90 minuta.

"Danas se nismo najbolje snašli protiv Islanđana, očekivali smo takvu utakmicu i s te strane nismo bili iznenađeni. Gledajući sada na dvoboj, trebali smo više napadati, ali na terenu drugačije osjećamo situaciju. Da smo se otvorili mogli smo i ranije primiti neki gol iz kontre. Teško je sada govoriti o tome, ali svakako zaslužena pobjeda Islanđana", kazao je Badelj.

Odigravši utakmicu ispod svake razine, situacija u skupini I je vrlo dramatična. Hrvatska je i dalje na vrhu s 13 bodova, koliko ima i Island, dok su Ukrajina i Turska današnjim pobjedama došle na dva boda manje. S obzirom na to da Vatrene očekuju gostovanja kod spomenutih reprezentacija, vrlo vjerojatno do posljednjeg kola nećemo znati putnike u Rusiju.

"Nismo loše krenuli, ali kako je utakmica odmicala bili smo sve nervozniji jer nismo uspijevali doći do šanse za pogodak i malo smo se pogubili. Na kraju nismo smjeli dopustiti da njihov igrač sam skače na pet metara, to je neoprostivo. Zakomplicirali smo naizgled dobru situaciju. U sljedeće četiri utakmice moramo dokazati da zaslužujemo nastupiti na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Badelj u razgovoru za HRT.

Loše izdanje svoje momčadi nije pokušavao opravdati niti izbornik Ante Čačić koji je rekao kako je veća energija i želja domaće momčadi presudila današnji dvoboj.

"Što smo željeli napraviti tijekom utakmice, nismo uspjeli. Od samog početka smo napravili dosta tehničkih grešaka i igrači su imali krivih primanja. Domaćini su imali više energije i puno ničijih lopti otišlo je na njihovu stranu, a i cijela utakmica je bila praktički bez šanse", kazao je izbornik za HRT.

Ipak, vjeruje kako će Hrvatska u preostale četiri utakmice pokazati kako zaslužuje nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

"Dogodio se taj prekid iz kojeg je došao gol i tri boda su ostala Islanđanima. Imamo još četiri utakmice do kraja, držimo čelnu poziciju i vjerujem da ćemo dokazati o čemu stalno pričamo, da pripadamo samom vrhu."

"Cijelo smo vrijeme govorili da igramo protiv respektabilne ekipe. Nedostajalo je više energije, preciznosti i otkrivanja igrača. Premalo smo napravili prema naprijed", zaključio je Čačić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor12.06.2017. u 08:39
    ovi nije prvi put da primamo golove u posljednjim sekundama važnih utakmica i to postaje problem na kojem treba radit, a izbornikovu ne stručnost za pravovremenim izmjenama ne bih komentirao ali očekujem isti kriterij kao i za Štimca i Kovača odnosno da izbornik ode i prije kraja kvalifikacija... [više na forumu]
    qvestor