Tenis

Čudesna Jana Fett izvukla nemoguće i šokirala Monu Barthel

Dario Dodić • ponedjeljak, 12.06.2017.
Čudesna Jana Fett izvukla nemoguće i šokirala Monu Barthel

Hrvatska tenisačica Jana Fett plasirala se u osminu finala WTA turnira u Nottinghamu nakon što je u tri seta svladala sedmu nositeljicu Monu Barthel. Imala je Barthel tri meč-lopte u trećem setu...

Sjajan nastup Jane Fett u Nottinghamu! Nakon što je kroz kvalifikacije prošla u glavni ždrijeb, Hrvatica je u prvom kolu WTA turnira na travi svladala sedmu nositeljicu i 50. igračicu svijeta, njemačku tenisačicu Monu Barthel. Imala je Barthel tri meč-lopte, ali je Fett meč preokrenula u svoju korist.

Dva sata i 15 minuta trajao je dvoboj Hrvatice i Njemice u Nottinghamu, dvoboj koji je Fett, inače 191 tenisačica svijeta, bolje otvorila.

Praktički je u svakoj igri prvog seta prijetila sedmoj nositeljici, u drugoj i četvrtoj igri nije uspjela iskoristiti ukupno šest break-lopti, ali u osmoj igri dolazi do zasluženog breaka i vodstva 5:3. Odlično je otvorila devetu igru, došla do tri set-lopte, dvije je Barthel spasila, ali trećom Jana dolazi do prednosti u setovima.

Drugi su set odlučivale nijanse, koje su na kraju otišle na stranu njemačke tenisačice. Prva je do breaka, odmah u prvoj igri, došla Fett, ali Barthel se odmah vraća. Do 12. igre obje su tenisačice sigurno odservirale, a onda Jana gubi koncentraciju, Njemica sa 7:5 dolazi do izjednačenja u setovima.

Činilo se da se igra Hrvatice raspala kad je u drugoj igri odlučujućeg seta Barthel došla do breaka. Fett je u idućoj igri propustila svoju šansu, Barthel sigurno dolazi do 5:3 i servisa za meč. Fantastično Jana reagira u ključnim trenucima i bez izgubljenog poena dolazi do breaka.

Prava je drama nastala u idućem gemu, Hrvatica je morala na svom servisu potvrditi povratak breaka. Nije dobro krenula, Barthel je imala tri meč-lopte, ali sve tri spašava Jana i dolazi do 5:5, a zatim glatko ponovno uzima servis Njemici i odjednom dolazi u priliku servirati za meč. Došla je do 40:15, samim time i dvije meč-lopte, ali spašava obje Barthel. Na trećoj nije mogla ništa, s konačnih 7:5 Fett kompletira podvig i ulazi u osminu finala Nottinghama.

Tamo će igrati protiv pobjednice dvoboja Barty - Maria.

WTA Nottingham, 1. kolo:
Jana Fett (HRV, Q) - Mona Barthel (NJEM, 7) 6:3, 5:7, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.06.2017. u 17:43
    uopce me ne iznenaduje jer je Jana vec par puta ove godine "kucala na vrata", i nekoliko puta tijesno porazena za ulazak u glavni zdrijeb jednog WTA turnira.
    narada108
  • interreg12.06.2017. u 14:55
    Bravo za Janu i jako mi je drago za nju. Cura je najmanje razvikana ali mogla bi imati solidnu karijeru jer mi se cini da je veliki borac i ima jak karakter. A ajde neka jednom i netko od nasih ovako prekrene jer se obicno obrnuto dogadja.
    interreg