Nogomet

VIDEO: Iran prvi azijski predstavnik koji je osigurao nastup na SP-u u Rusiji

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.06.2017.
VIDEO: Iran prvi azijski predstavnik koji je osigurao nastup na SP-u u Rusiji
Foto: EPA

Pobjedom u osmom kolu skupine A azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Iran je osigurao nastup u Rusiji. U Teheranu je ugostio Uzbekistan i svladao ga s 2:0...

Vrlo važan dvoboj bio je pred Irancima i Uzbekistancima u sklopu osmog kola skupine A azijskih kvalifikacija. Za Iran računica je bila jasna, trebala mu je pobjeda za matematičko osiguravanje jednog od prva dva mjesta dok je Uzbekistan pobjedom mogao preskočiti Južnu Koreju i doći do željenog drugog mjesta.

Iranci su na kraju slavili s 2:0, pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali na kraju se ipak bodovi pamte. Uzbekistan nije pokazao puno toga, vrlo teško probijao je obranu domaćina koja je i dalje bez primljenog pogotka i nakon osam odigranih utakmica.

Ako Južna Koreja svlada u gostima Katar u ovom kolu, pobjeći će Uzbekistanu na četiri boda prednosti i potpuno ga udaljiti iz borbe za drugo mjesto.

Na Azadiju u Teheranu domaćin je poveo u 23. minuti kada je Alireza Jahanbakhsh odlično pronašao Sardara Azmouna koji dovodi Iran u vodstvo.

Masoud Shojaei na početku drugog dijela promašio je kazneni udarac pucavši preko grede, ali u 88. minuti Mehdi Taremi podiže na 2:0 i završava priču.

Iran je tako izborio peti put nastup na SP-u, a ovo mu je 11. uzastopna kvalifikacijska utakmica bez primljenog pogotka. Carlos Queiroz svakako ima dosta razloga za zadovoljstvo.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!