Rukomet

Šveđanke i Rumunjke lakoćom do plasmana na Svjetsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • utorak, 13.06.2017.
Šveđanke i Rumunjke lakoćom do plasmana na Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Švedska i Rumunjska plasirale su se na Svjetsko prvenstvo rukometašica nakon što su slavile i u uzvratnim susretima protiv Makedonije i Austrije...

Poznato je 13 sudionica Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se ove godine održati u Njemačkoj. Uz domaće rukometašice nastup su osigurale Norveška, Angola, Tunis, Kamerun, Nizozemska, Danska, Francuska, Južna Koreja, Japan, Kina, a od ovog utorka i Švedska i Rumunjska.

Još sedam europskih reprezentacija traži kartu za Njemačku, a među njima je i Hrvatska. Hrvatice će 15. lipnja imati jako težak zadatak, u gostima moraju Sloveniji uzvratiti za poraz 28:23 iz Osijeka.

U utorak su nastup na SP-u vrlo uvjerljivo osigurale Šveđanke i Rumunjke. Švedska je na svom parketu nadigrala Makedoniju s čak 46:27 i tako samo potvrdila prolaz nakon što je u prvoj utakmici bilo 31:20.

Već na poluvremenu Makedonke su doživjele katastrofu, izgubile su prvih 30 minuta s čak 26:11 te su domaće igračice u nastavku samo povećale razliku.

Najbolje kod Švedske bile su Louise Sand s devet golova te s po sedam Daniela Gustin i Nathalie Hagman. Kod Makedonije po šest golova postigle su Mirjeta Bajramoska i Sara Ristovska.

Rumunjke su slavile protiv Austrije još uvjerljivije nego na svom parketu. U Rumunjskoj je bilo 34:29 za domaće igračice, a u uzvratu u Stockerauu čak 33:24.

Cristina Neagu predvodila je Rumunjsku sa šest golova, a po pet su dodale Valentina Ardean i Aneta Udristoiu. Kod Austrije Patricia Kovacs postigla je šest golova, a Sonja Frey pet.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:
Švedska - Makedonija 46:27 (31:20)
Austrija - Rumunjska 24:33 (29:34)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!