Nogomet

VIDEO: Kostarika pobjegla Amerikancima, golijada u Panami

Dario Dodić • srijeda, 14.06.2017.
VIDEO: Kostarika pobjegla Amerikancima, golijada u Panami
Foto: EPA

Odigrane su dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u CONCACAF-u, Kostarika je opravdala ulogu favorita protiv Trinidada i Tobaga, dok je Panama remizirala protiv Hondurasa...

Dvjema sinoćnjim utakmicama kompletirano je šesto kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u CONCACAF-u. Kostarika je svladala Trinidad i Tobago i učvrstila drugu poziciju, dok je Panama remizirala s Hondurasom i tako propustila preskočiti SAD na trećoj poziciji, posljednjoj koja donosi izravan plasman u Rusiju.

Kostarika je u San Joseu na svom nacionalnom stadionu s 2:1 porazila Trinidad i Tobago, koji nakon šest kola leži na dnu tablice sa samo jednom pobjedom i pet poraza. Sva tri gola su postignuta u prvom poluvremenu.

Nije moglo početi bolje za Kostariku, već u prvoj minuti, nakon samo 45 sekundi igre, domaći su poveli. S desne je strane korner izveo Campbell, glavom zabija Calvo.

Gosti se pola sata kasnije vraćaju, u 35. minuti dolaze do izjednačenja. Na svojoj je polovici presjekao jednu loptu Jones, povukao kontru, a zatim je dodao do Molina, koji se rješava jednog kostarikanskog braniča i s ruba kaznenog prostora matira Keylora Navasa.

Nije Trinidad i Tobago izdržao do poluvremena, Sportingov Bryan Ruiz lijepo u 45. minuti prelazi jednog gostujućeg igrača i zatim vanjskim dijelom kopačke s ruba kaznenog prostora poentira za sva tri boda Kostarike.

Ni Panama ni Honduras neće biti posebno zadovoljni remijem u Panami. Domaćini bi pobjedom preskočili SAD i došli na treće mjesto skupine, dok je Honduras pobjedom mogao preskočiti Panamu i doći na samo bod zaostatka za SAD-om. Uz sve to, Honduras je imao tri boda u džepu do 90. minute.

Poveo je Honduras već u šestoj minuti. Nakon slobodnog udarca prvi pokušaj gostiju brani domaći vratar Penedo, no prvi na odbijenu loptu dolazi Quioto i iz mrtvog kuta, uz pomoć Peneda, posprema loptu u mrežu Paname.

Tribine su eruptirale u 41. minuti kada je nakon ubačaja Murilla Perez kombinacijom glave, ramena i leđa zabio za 1:1. U 65. minuti ponovno je u vodstvo došao Honduras. Ukrali su gosti loptu na vlastitoj polovici i onda fenomenalnom kontrom u šest sjajnih poteza došli do Penedinog gola i zabili za 2:1.

Nisu gosti izdržali do kraja, iako su bili vrlo blizu, u posljednjim trenucima 90. minute Torres zabija za konačnih 2:2.

CONCACAF kvalifikacije za SP, 6. kolo:
Panama - Honduras 2:2
Kostarika - Trinidad i Tobago 2:1

1. Meksiko 14
2. Kostarika 11
3. SAD 8
4. Panama 7
5. Honduras 5
6. Trinidad i Tobago 3

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!