Tenis

Mrdeža ispustila samo tri gema na startu turnira u Budimpešti

Branimir Korać • srijeda, 14.06.2017.
Mrdeža ispustila samo tri gema na startu turnira u Budimpešti

Tereza Mrdeža bez problema došla je do drugog kola turnira u Budimpešti. Mrdeža je lakoćom svladala domaću igračicu Bianku Bekefi s glatkih 6:1, 6:2...

20-godišnja Mađarica Bianka Bekefi, trenutno tek 800. igračica svijeta, nije predstavljala poseban problem za Terezu Mrdežu. Hrvatska igračica lakoćom je slavila za 75 minuta sa 6:1, 6:2.

Bekefi je prošle godine osvojila mali ITF turnir u Gyoru što joj je najveći rezultat u dosadašnjem dijelu karijere, ali na jakom ITF turniru u Budimpešti u puno jačoj konkurenciji lako je poražena.

Već prvi set pokazao je kakav je stvarni odnos snaga, Mrdeža je ispustila samo jedan gem, a pritom nije dozvolila Bekefi nijednu break priliku.

U sličnom ritmu Mrdeža je nastavila u drugom setu, odmah je odjurila do 3:0, a kod 5:1 trebala je i ranije dovršiti posao. Imala je 40:0 i tri meč lopte, ali sve tri je prokockala da bi u sljedećem gemu ipak završila posao i prošla dalje.

Drugo kolo donosi joj zasigurno teži posao, igrat će protiv Rumunjke Irine Marije Bare, 208. igračice svijeta koja je u prvom kolu bila bolja od prve nositeljice Ane Bogdan sa 6:4, 6:3.

ITF Budimpešta, prvo kolo:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Bianka Bekefi (Mađarska, WC) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!