Tenis

Jana Fett glatko poražena u drugom kolu Nottinghama

Branimir Korać • srijeda, 14.06.2017.
Jana Fett glatko poražena u drugom kolu Nottinghama
Foto: EPA

Jana Fett nije slijedila Donnu Vekić u četvrtfinale u Nottinghamu. Hrvatska tenisačica naišla je na raspoloženiju Australku Ashleigh Barty i glatko izgubila sa 6:2, 6:1...

Australka Ashleigh Barty, pobjednica juniorskog Wimbledona iz 2011. godine, bila je prejaka za Janu Fett u drugom kolu turnira u Nottinghamu.

Fett je u drugom kolu poražena za manje od sat vremena uz samo tri uhvaćena gema. Australka je potvrdila kako s pravom konkurira za povratnicu godine kao što neki stručnjaci smatraju i to nakon što se vratila tenisu poslije pauze koju je uzela kako bi se posvetila kriketu.

Fett je samo na početku meča zaprijetila kada je u prvom gemu došla do 0:40, nije iskoristila tu priliku i Barty je spriječila rani break. Od 2:2 Barty je nanizala ukupno šest gemova, povela 6:2, 2:0 i stavila Fett u probleme.

Uspjela je hrvatska igračica vratiti jedan izgubljeni servis, ali odmah zatim Barty dolazi do novog breaka i to nakon što je Fett imala 40:15 za 2:2. Poslije gubitka i tog gema, Fett je potpuno pala i nije uzela niti gem do kraja meča.

Unatoč glatkom porazu, Fett može biti zadovoljna nastupom u Nottinghamu, prošla je kvalifikacije, upisala jednu pobjedu u glavnom ždrijebu i zaradila bodove koji bi je trebali dovesti među 150 najboljih igračica svijeta.

Barty će u četvrtfinalu igrati protiv prve nositeljice Johanne Konte ili Yanine Wickmayer.

WTA Nottingham, drugo kolo:
Ashleigh Barty (Australija) - Jana Fett (Hrvatska, Q) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!