Tenis

Ana Konjuh preokretom do četvrtfinala turnira u Hertogenboschu

Branimir Korać • četvrtak, 15.06.2017.
Ana Konjuh preokretom do četvrtfinala turnira u Hertogenboschu
Foto: FaH

Ana Konjuh zaokružila je sjajan hrvatski dan u Hertogenboschu. Nakon Marina Čilića i Ive Karlovića i Konjuh je prošla u četvrtfinale...

Troje hrvatskih predstavnika bilo je u akciji u Hertogenboschu ovog četvrtka i svo troje izborilo je nastup u četvrtfinalu. U muškom turniru uspješni su bili i Ivo Karlović i Marin Čilić dok je kod tenisačica pobjedu ostvarila Ana Konjuh.

Konjuh je u drugom kolu igrala protiv 100. igračice svijeta, domaće tenisačice Richel Hogenkamp i svladala ju nje s 4:6, 6:3, 6:4.

Gotovo dva sata trajala je borba iz koje je na kraju Konjuh izašla kao pobjednica unatoč gubitku prvog seta. Nakon toga zaigrala je bolje i napravila preokret.

U prvom setu obje igračice igrale su dobro na svom servisu, samo jednu krizu imala je Konjuh i to sredinom prvog seta kada je Hogenkamp došla do prve prilike za break, iskoristila ju je i povela s 4:3.

Prvi set Nizozemka je uzela sa 6:4, nastavila je u istom ritmu i na početku drugog kada je povela s 2:0 i stavila Konjuh u probleme. Međutim tu Hrvatica kreće, od narednih sedam gemova osvaja njih čak šest i sa 6:3 uzima drugi set.

Vrlo sličan rasplet i u trećem setu u koji je Hogenkamp krenula s 3:0, ali Konjuh je ponovno napravila identičnu seriju i osvojila set te upisala pobjedu.

Na kraju je slavila s 4:6, 6:3, 6:4 i izborila mjesto u četvrtfinalu gdje će igrati protiv Ruskinje Evgenije Rodine, 80. igračice svijeta koja je eliminirala Njemicu Lottner.

WTA Hertogenbosch, drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 5) - Richel Hogenkamp (Nizozemska) 4:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!