Nogomet

Šokota: "Benfica je jedan od najvećih klubova, dolazak Krovinovića stvarno je velika stvar"

Branimir Korać • petak, 16.06.2017.
Šokota: "Benfica je jedan od najvećih klubova, dolazak Krovinovića stvarno je velika stvar"
Foto: FaH

Mladi hrvatski reprezentativac Filip Krovinović novi je igrač Benfice. Dres portugalskog velikana jedno vrijeme nosio je i bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Šokota koji smatra kako je Krovinović napravio sjajan potez...

Tomislav Šokota ostvario je lijepu karijeru noseći dres Benfice s kojom je osvajao i naslov prvaka Portugala 2004. godine. U Benficu je otišao iz Dinama 2001. godine i naredne četiri sezone bio član portugalskog velikana.

Prije nekoliko dana ugovor s Benficom potpisao je Filip Krovinović koji je imao nešto drugačiji put, iz Zagreba preselio je u Rio Ave gdje je stekao ime u portugalskom nogometu i skrenuo pozornost aktualnog prvaka.

"Njegov transfer u Benficu je velika stvar, riječ je o jednom od najvećih klubova. Nitko na svijetu nema navijača kao Benfica, teško je opisati kakvu ljubav navijači osjećaju prema tom klubu", ističe Šokota za Večernji list.

Pred Krovinovićem neće biti lagan posao, treba se izboriti za mjesto u momčadi pokraj brojnih velikih igrača.

"Benfica i Rio Ave ne mogu se uspoređivati. Rio Ave je mali klub koji je uglavnom u sredini ljestvice i osuđen je na stvaranje igrača. Krovinović mu je bio pravi pogodak. On je imao nešto teži put nego ja i svaka mu čast na dolasku u tako veliki klub. Veliko je priznanje kada te želi i prati tako veliki klub", dodaje Šokota.

Benfica je za Krovinovića platila oko tri milijuna eura, više nego tri puta više nego što je Rio Ave platio Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!