Tenis

Donna Vekić lakoćom do pobjede protiv Sakkari i plasmana u polufinale

Branimir Korać • petak, 16.06.2017.
Donna Vekić lakoćom do pobjede protiv Sakkari i plasmana u polufinale
Foto: EPA

Donna Vekić nastavlja s odličnim igrama na turniru u Nottinghamu. Odigrala je još jedan vrlo dobar meč i pobjedom protiv Grkinje Marije Sakkari dohvatila je polufinale...

Hrvatski tenis dugo nije imao ovako puno predstavnika u završnicama turnira. Ivo Karlović već je osigurao nastup u polufinalu, slijedila ga je i Donna Vekić, a priliku imaju i Ana Konjuh i Marin Čilić.

Vekić je jedina hrvatska predstavnica u singlu u Nottinghamu, a do polufinala došla je pobjedom protiv Marije Sakkari, Grkinje koja se ipak bolje snalazi na sporijim podlogama. Ovdje je Vekić bila bolja i sa 6:2, 6:3 prošla u polufinale.

Donna je pobjedu izborila unatoč problemima s prvim servisom koji je bio ispod 50 posto, imala je i četiri dvostruke servis pogreške, ali izvlačila se boljom igrom, posebno na reternu.

Sakkari joj nije nepoznata protivnica, susrele su se već jednom ove godine i to u Sydneyju gdje je Grkinja u posljednjem kolu kvalifikacija bila uspješnija sa 6:3, 6:4. Od tog meča Vekić je napredovala i podigla formu, s druge strane Sakkari je imala dugačko krizno razdoblje.

Ovdje je Vekić od početka meča nametnula svoju igru, krenula je u meč s 5:0 i unatoč gubitku jednog servis gema, mirno je dovršila posao u prvom setu.

U drugi je bolje krenula Sakkari koja je prva stigla do breaka, ali nakon tog vodstva 2:0, do kraja meča osvojila je tek jedan gem i oprostila se od turnira.

Vekić je tako nastavila s odličnim igrama i izborila mjesto među četiri najbolje gdje će imati dosta težak posao jer će igrati protiv Lucie Šafarove ili Cvetane Pironkove, protivnica koje su neugodnije od Sakkari.

Protiv Šafarove nikada ranije nije igrala dok je protiv Pironkove izgubila sva tri prijašnja meča i to bez osvojenog seta.

Nottingham, četvrtfinale:
Donna Vekić (Hrvatska) - Maria Sakkari (Grčka) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!