Košarka

Pablo Prigioni preuzeo klupu Baskonije

Petar Jenjić • petak, 16.06.2017.
Pablo Prigioni preuzeo klupu Baskonije
Foto: EPA

Bivši košarkaš Pablo Prigioni novi je trener Baskonije, Argentinac je potpisao dvogodišnji ugovor i zamijenit će Sita Alonsa koji je preselio u redove Barcelone...

Početkom 2017. godine Pablo Prigioni oprostio se od aktivnog igranja košarke i već šest mjeseci kasnije došao do prvog trenerskog angažmana koji neće biti nimalo lagan. Argentinac je na dvije godine preuzeo klupu Baskonije, španjolskog kluba za koji ga vežu najljepše uspomene. Time će zamijeniti dosadašnjeg trenera Sita Alonsa koji je ranije tijekom dana preuzeo klupu Barcelone.

Jedan od kandidata za klupu bio je i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, ali se vodstvo kluba ipak odlučilo za legendu kluba. Baskonia je ovu sezonu zaključila u četvrtfinalu Eurolige i polufinalu španjolskog prvenstva, gdje je od njih bila bolja Valencia s 3:1 u seriji.

Prigioni je u Baskoniji igrao od 2003. do 2009. godine i pomogao momčadi plasirati se na tri uzastopna Final Foura Eurolige. Osvojio je tri španjolska Kupa i naslov prvaka Španjolske 2008. godine. U karijeru je još igrao za Belgrano, Obras, Fuenlabradu, Alicante, New York Knickse, Houston Rocketse i Los Angeles Clipperse.

Bio je odličan igrač i uzor mnogima, ostaje pitanje kako će se snaći u potpuno novoj ulozi i koliko će znanja uspjeti prenijeti na ostale košarkaše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!